Спробуйте приготувати цю легку і дуже святкову піцу для своєї різдвяної або новорічної вечірки
Інгредієнти
Тісто для піци – 1 уп. | |
Соус (кетчуп + майонез) – 1:1 | |
сир (для сирних паличок) – 80-120 г | |
тертий сир моцарелла – 1 чашка | |
тертий сир пармезан – 1/2 чашки при подачі | |
шпинат або рукола – 1 жменя | |
червоний болгарський перець – 1/2, нарізаний кубиками | |
червоний болгарський перець – для прикраси (бант) | |
ковбаса Салямі – 50 г | |
соуси при подачі – бальзамічний оцет, соус для піци… |
Звичайно, не обов’язково суворо дотримуватися даного рецепту і начинку можна зробити абсолютно будь-яку, яка вам подобається! Швидше, це рецепт для натхнення і гарного настрою під свята : )
Покроковий рецепт
Розігрійте духовку до 220 º С градусів. Розгорніть тісто для піци і сформуйте його у вигляді кульки (у мене тісто готове). Залиште тісто на 5 хвилин, а потім розкачайте його у велике коло.
Наріжте сир смужками, щоб вийшли сирні брусочки. По краях тесту розкладіть сирні палички. Загорніть краї так, щоб сир виявився всередині тіста. У нашої піци повинні вийде сирні бортики. Краї тіста злегка притисніть, щоб при запіканні сир не витік.
За допомогою якої-небудь маленької тарілочки або склянки гострим ножем виріжте середину тіста. Рештою тестом можна заповнити будь-які тонкі місця у піци.
Розподіліть соус ан тесті, а потім посипте тертим сиром.
Додайте шпинат або рукколу і нарізаний кубиками червоний і зелений перець. Посипати трохи сиром моцарелла, а потім додати скибочки салямі.
Випікайте різдвяну піцу 25-30 хвилин або поки сир не розплавиться і не почне пузиритися. Поки піца випікається, наріжте шматочки залишився червоного болгарського перцю великими смужками і розташуйте їх у формі бантика.
Прикрасьте піцу свіжою зеленню і сиром пармезан. На маківці «вінка» розкладіть бантик з перцю.
Подавайте різдвяну піцу з бальзамічним оцтом, соусом ранчо і додатковим соусом для піци (вибір за бажанням).