Роли з млинців з бананом

Роли з млинців з бананом – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Даний рецепт не обмежується строгим використанням лише описаних вище інгредієнтів. Пробуйте свої нові поєднання начинок, і результатом таких експериментів стане авторська варіація страви!

Інгредієнти

1. Тісто:
борошно (бажано млинцева) – 150 гр
молоко – 0,5 л
цукор близько 2 ст. л. – 2 ст. л. (виходячи зі своїх смакових уподобань)
яйця – 2 шт.
2. Начинка:
банан – 6 шт.
згущене молоко – 6 ст. л.
3. Паніровка і прикраса:
кунжут для посипання
розтоплений шоколад – 50 гр
ягоди або фрукти – за бажанням

Як приготувати Роли з млинців з бананом

Сучасна кулінарія відрізняється незвичайними поєднаннями: від смакових до естетичних. Не завжди, закривши очі, за смаком можна точно визначити, чим же Вас пригостили. Також зорова оцінка страви часто буває оманлива. Прикладом такого кулінарного міні-шедевра є цей десерт.

Його назва роли, як би натякає на своє нестандартне виконання: використання традиційно російських млинців в приготуванні солодких суші (по суті, азіатського страви).

Особливо це актуально в сьогоднішні часи справжнього буму суші, ролів і подібних їм «модних» страв. Погодьтеся, суші стали їжею в звичайний обідню перерву, антуражем для романтичних побачень і ситної закускою під час зустрічей з друзями. Але при цьому, даний рецепт лише зовні нагадає роли (або суші), за смаком це зовсім інша кухня.

*За бажанням, ви можете полити роли шоколадом, і обсипати їх кунжутним насінням.

Покроковий рецепт

Щодо тесту, можна використовувати власний рецепт, головне, щоб млинці були міцними, але при цьому еластичними.

Якщо вибір припав на даний рецепт, то тут все гранично просто: змішати всі сухі компоненти, додати збите яйце і обов’язково тепле молоко.

Одночасно з закладом тесту слід сильно нагріти сковороду, трохи (!) змастити її олією рослинним або вершковим – справа смаку) і по черзі спекти всі млинці.

Ще один момент: для прискорення процесу подальшого формування десерту, готові млинці краще укладати не «стопкою», а окремо, так вони швидше охолонуть, а начинка не розтечеться.

Далі, для формування страви, як і при приготуванні звичайних суші, слід взяти бамбуковий килимок, покривши зверху шаром харчової плівки. На килимок викладається блін, не дуже рясно, рівномірно по ньому розподіляється згущене молоко.

Ближче до краю майбутнього ролу викладається банан (заздалегідь вирівняний під конкретний млинець) і вкрай акуратно згорнути в рулет. Потім – в морозилку до застигання.

Після чого залишається лише нарізати на порційні шматочки, які потім обвалюються в кунжуті і поливаються розтопленим шоколадом. (Але це за бажанням. Я так не робила, так як мої не люблять кунжут).

За смаком тарілку перед подачею можна прикрасити листочками м’яти, ягодами малини або полуниці.