Російський салат Олівє з шинкою

Ну який Новий рік без Олів’є”! Рецепт салату “Олів’є” з шинкою, дуже смачний!

Інгредієнти

Шинка – 200 г
Морква – 1 шт.
Картопля – 3 шт.
Яйця – 3-4 шт.
Огірки мариновані – 2 шт.
Зелена цибуля – кілька пір’я
Горошок зелений консервований – ½ банки
Сіль – за смаком
Чорний мелений перець – за смаком
Майонез – 50-70 г
Яйце перепелине – для прикраси

Як приготувати Російський салат “Олів’є” з шинкою

Секрети, які потрібно знати при приготуванні Олів’є:
– Щоб зберегти вітаміни і смак овочів, варіть їх у шкірці;
– Картопля беріть з розрахунку 1 штука на одну людину;
– Щоб картопля легше ріжеться і не прилипав, змочуйте ніж в холодній воді;
– Щоб надати свіжість і аромат нашому Олів’є, до солоним огіркам можна додати 1 свіжий огірочок;
– Ковбаса повинна бути без жиру;
– Не економте на яйцях, так як вони надають салату легкість і ніжність (приблизно на 1 людини – 1 яйце);
– Для надання ніжності салату використовуйте тільки зелений лук;
– Спочатку перемішайте всі інгредієнти, а потім тільки додайте майонез;
– Сіль додавайте після того, як заправите салат майонезом;
– Після холодильника, перед прикрасою, розкладіть салат в страви з допомогою «сервіровки кільця (можна обрізати 1,5 літрову пластикову пляшку);
– Прикрасьте салат, адже від його виду залежить ваш настрій і апетит!

Покроковий рецепт

Основний час займає варіння моркви, картоплі і яєць (круто). Відварені овочі остуджуємо і приступаємо до нарізки. Чистимо картоплю, нарізаємо невеликими кубиками.

Чистимо моркву, нарізаємо кубиками (бажано, того ж розміру, що і картопля).

Чистимо яйця, нарізаємо кубиками.

Потім нарізаємо кубиками шинку.

Мариновані огірочки також нарізаємо.

Дивіться також:  Салат з тунцем і стручкової квасолею

Всі інгредієнти складаємо в миску, додаємо дрібно порізану зелену цибулю і зелений горошок.

Заправляємо салат майонезом. Тепер можна спробувати салат і посолити за смаком (я не солю, так як майонез і так солоний). Непогано дати салату постояти в холодильнику, просочитися.

Викладаємо салат на тарілку…

Присипаємо меленим перцем, прикрашаємо за бажанням. Приємного апетиту!