Салат Кульбаба

Як приготувати Салат “Кульбаба”

На вулиці замітають сніги, мороз малює візерунки на вікнах, а на святковому столі красуються різні яскраві закуски з овочів, димлять гарячі страви. Спробуйте додати ще річної нотки – салат «Кульбаба» нагадає про теплі сонячні дні.
Склад салату:
– один середнього розміру свіжий огірочок;
– одна куряча грудка;
– півсклянки чорносливу;
– два чи три варених яйця;
– по невеликому пучку свіжої зелені рукколи, кропу і зеленої цибулі;
– невеликий пакетик майонезу.

Свіжий огірок порізати дрібною соломкою і викласти в чашу.
М’ясо курки відварити, остудити, шкіру і кістки видалити. Філейну масу дрібно порізати на кубики і додати до огірку.
Промитий і вимочений чорнослив порізати на тонкі поздовжні смужки, перекласти до іншим продуктам в чашку.
Зелень дрібно нарізати ножицями або ножем – додати до загальної маси. Склад посолити, заправити парою ложок майонезом. Перемішати.
Оформлення
На плоску чашу викласти по краю 2-3 гуртка салатної маси, надати їй круглу форму, підправляючи краю ножем. Це буде основа для «кульбаби».
У яєць (окремо один від одного) натерти білки і жовтки на тертці з крупною сіткою.
Терті білки викласти по краю основи «кульбаби», ножем притискаючи розсип.
«Серцевиною» викласти тертими жовтками.
Зелена цибуля стане основою для стеблинок, а рукола і кріп стануть листочками для «кульбаби».
Оригінально і яскраво такий салат буде виглядати на плоскому блюді яскравого забарвлення в один тон. Для таких салатів можна придбати спеціальний набір.

Дивіться також:  Салат з червонокачанної капусти з яблуком