Розсипчаста гречана каша

Розсипчаста гречана каша – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Для приготування смачної гречаної каші беремо 200 гр крупи в сухому вигляді. Я зважую на вагах, але можна і на око.

Далі гречану крупу необхідно ретельно промити. Деякі господині, перед цим кроком, перебирають гречку шляхом висипання її на стіл і завзятість чорні зернятка та інші смітинки і травинки. Особисто я віддаю перевагу прибирати непридатні в їжу ядра в процесі миття. Промивати крупу необхідно кілька разів, до прозорої води, щоб видалити весь сміття і відшарувалися частинки.

Додаємо воду і ставимо крупу на вогонь. Як я вже вказувала, ми готуємо розсипчасту крупу. У всіх рецептах говориться, що гречану крупу необхідно варити в подвійній кількості води. Я додаю півтори частини води. Тоді гречана крупа не так розварюється і розсипається зернятко до зернятка.

Доводимо кашу до кипіння на помірному вогні. Після закипання води, крупу необхідно посолити за смаком і перемішати.

Після того, як кашу посолили, необхідно зменшити вогонь на мінімум, закрити каструлю кришкою. У мене на кришці є отвір для виходу пари, якщо у вас таке відсутнє, можна просто нещільно закрити, залишивши щілину. Варимо кашу 5 хвилин до повного всмоктування води.

Через п’ять хвилин вогонь вимкнути і залишити кашу ще на кілька хвилин для повної готовності. У готову кашу, на Ваш розсуд, можна додати вершкове масло, подати з м’ясною підливою, овочевим рагу або рибним блюдом. Я віддаю перевагу гречану кашу з лляною олією. По-перше, це дуже корисно, по-друге, дуже смачно.
Приємного апетиту!