Розсольник по даному рецепту готується з м’ясом і картоплею. В суп додають різні крупи, ми будемо готувати з перлової крупи. Солоні огірки — головний і основний інгредієнт розсольнику.
Інгредієнти
Яловичина – 500 г | |
Перловка – 200 г | |
Картопля – 4 – 5 шт. | |
Морква – 1 шт. | |
Цибуля – 1 шт. | |
Солоні огірки – 100 г | |
Сіль, приправи, зелень – за смаком |
Розсольник – це традиційно російське блюдо, яке подається на перше.
Перші супи за схожим рецептом на Русі називали калья і відомі вони з п’ятнадцятого століття. Огірковий розсіл в кальє іноді замінювали лимонною кислотою. Сьогодні кальей називається кислий суп з додаванням риби.
Покроковий рецепт
Ставимо каструлю з водою на плиту.
Миємо, розрізаємо на шматки потрібного розміру м’ясо. У киплячу воду опускаємо порізану шматочками яловичину. Відміряємо потрібну кількість перлової крупи, добре промиваємо її і також опускаємо слідом за м’ясом, солимо за смаком. М’ясо і перловка повинні кипіти на середньому вогні годину, що утворюється при цьому піну слід прибирати.
Поки м’ясо вариться приступаємо до підготовки овочів. Цибулю чистимо і режим, моркву тремо на тертці, почищену картоплю нарізаємо на кубики. Солоні огірки також нарізаємо невеликими кубиками.
Приступаємо до обсмажування овочів. На розігрітій масло викладаємо Цибулю, підсмажуємо до золотистого відтінку. Далі опускаємо моркву і тушкуємо під кришкою на середньому вогні періодично помішуючи. Після додаємо в піджарку солоні огірки і приправи за смаком, тушкуємо під кришкою п’ять хвилин.
Через годину в бульйон з м’ясом і перловкою додаємо картоплю, як тільки він звариться викладаємо піджарку в суп і зелень за смаком залишаємо кипіти п’ять хвилин. Готовий розсольник, подавати з майонезом або сметаною. Приємного апетиту!