Дивовижна східна солодкість.
Інгредієнти
Борошно – 400 гр | |
сметана – 150 гр | |
масло вершкове – 100 гр | |
горіхи волоські – 200 гр | |
цукор – 1 склянка | |
мед – 1 ст. л. | |
яєчний жовток – 1 штука | |
кориця – 0.5 ч. л. | |
сіль – за смаком |
Хрустке розсипчасте, але не солодке тісто і солодка ароматна горіхова начинка.
Покроковий рецепт
Трохи розтоплене вершкове масло збиваємо 15 хвилин.
Додаємо сметану, борошно, трохи солі, вимішуємо тісто до еластичності.
Очищені горіхи злегка підсмажимо на сковороді і подрібнити у блендері. Перемішаємо горіхи з цукровим піском, медом, корицею.
Тісто розділимо на дві порції по 300 г кожна. Кожен кульку тесту розкотимо у вигляді кола товщиною 5 мм На середину рівним шаром покладемо начинку, краї подогнем щоб начинка не витікала при випіканні.
Скачаємо тісто у вигляді рулета, намалюємо зверху візерунки за допомогою ножа. Викладаємо на деко. Для додання красивого кольору змастимо рулетики зверху яєчним жовтком. Випікаємо 35 хвилин.