Рулька по Чеськи або Вепрево коліно

Старочеські рецепт свинячий рульки – дуже ситна чоловіче страва не для слабаків. Не забудьте ваше пиво!

Інгредієнти

Рулька свиняча – 1 бажано задня т. к. більш м’ясиста
Цибуля – 1 велика цибулина
Морква – 1 – 2 1 велика або 2 маленькі
Корінь селери – 1 шматочок розміром з середню кортошку
Часник – 4-5 зубчиків
Олія соняшникова 50 мл для обсмажування овочів
Томатна паста – 1 ст. л
Гірчиця – 2 ст. л для глазурі і обжарювання
Соєвий соус 30 мл для глазурі
Мед – 1 ст. л для глазурі
Чебрець свіжий – 1 гілочка якщо немає свіжого, то сушений або мелений
Сіль – за смаком
Перець – за смаком

Як приготувати Рулька по Чеськи або Вепрево коліно

Рульку мені в рот! І пляшку пива! Хо-хо-хо

Покроковий рецепт

Для приготування вам знадобиться каструля здатна вмістити рульку і всі овочі, бажано анти-пригарная.
– Поріжте цибулю, моркву, селеру і часник роздушіть і поріжте) довільно для обжарювання. Налийте масло в каструлі і обсмажте всі овочі до моменту їх прилипання до дна й рум’яного кольору цибулі.

– Додайте ложку гірчиці і ложку томатної пасти до овочів. Потім перемішуючи 1 хвилину. Потім додайте в каструлю 1 літр холодної води і доведіть до кипіння. Посоліть і поперчіть воду.

– Укладіть рульку в каструлю. – Покладіть гілочку чебрецю в воду. Якщо вода не покриває всю гомілку цілком, долийте води. Якщо каструля не дозволяє, то відваріть рульку спершу на одній стороні, потім на інший, приблизно по годині з кожної сторони. При цьому загальний час приготування збільшиться. Бажано взяти каструлю глибше і відварити рульку повністю за 1 годину. Не забувайте що рулька за годину може прилипнути до дна каструлі, тому використовуйте маленьку тарілку між дном і рулькою.

Дивіться також:  Свиняча вирізка в часниково-гірчичному маринаді

Поки вариться рулька, приготуємо глазурування для обмазування.
– Змішайте 1 ст. л. ложку меду, 30 мл соєвого соусу, 1 ст. л. гірчиці в ковшике, поставте на вогонь і закип’ятити перемішуючи до однорідного стану. Суміш повинна вийти не густа, але й не зовсім рідка, як сироп.

– Відварену покладіть на деко з фольгою, попередньо обтрусивши її від бульйону. Помістіть в духовку з конвекцією (якщо є) на 180° на 10 хв. Після чого вийміть рульку і намажте глазур силіконової пензликом на підсушену шкіру гомілки. Запікайте в духовці при 180°-200° приблизно 30-40 хв в залежності від кольору, який хочете отримати. Нанесіть глазур кожні 10 хв. бажано не менше 3-4 разів щоб шкурка просочилася солодкої глазур’ю.

Овочевий бульйон можна випарувати до густоти і процідити через дрібну сітку або друшляк – вийде чудова овочева підливка до рульки.





На гарнір можна подати квашену капусту, соління, корнішони, картопля пюре або запечену гарбуз разом з рулькой в духовці (див. фото).

Приємного апетиту! Хо-хо-хо!