Лагман класичний

Лагман – універсальне блюдо, так як його можна приготувати з будь-якого м’яса, і будь-яких овочів. А так само замість домашньої локшини можна відварити звичайні спагетті!

Інгредієнти

м’ясо – 350 грам підійде будь-яка: яловичина, баранина, свинина, курка
морква – 4 штуки
цибуля ріпчаста – 2 середні головки
перець болгарський – 4 штуки
помідори – 3 штуки
картопля – 4 штуки
часник – 8 зубчиків
сіль – за смаком
перець – за смаком
петрушка – за смаком
локшина – 500 грам приготуємо самі з 2-х яєць, солі й борошна.
соняшникова олія – трохи для смаження
бульйон або кипляча вода – 1-1,5 літра

Як приготувати класичний Лагман

Лагман – дуже смачне і ситне блюдо! У кожної господині є свій секрет готування лагмана, але класичний варіант цієї страви залишається самим затребуваним.

Покроковий рецепт

У розігрітий казан або глибоку сковороду наливаємо олію і обсмажити порізані півкільцями ріпчасту цибулю, квадратиками моркву і болгарський перець. Обсмажуємо приблизно 5 хвилин.

Додаємо м’ясо і обсмажуємо ще хвилин 5.

Додаємо порізані помідори. Солимо, перчимо. На цей обсяг (2 літра) солі знадобиться приблизно 2 чайні ложки.

Дрібно подрібнюємо часник, додаємо до овочів. І заливаємо все бульйоном або киплячою водою. Тушкуємо хвилин 10-15.

Додаємо порізану кубиками картоплю. Накриваємо кришкою і варимо на повільному вогні 30 хвилин.





Поки овочі і м’ясо готуються, зробимо локшину. Два яйця злегка солимо і збиваємо виделкою. Додаємо борошно і замішуємо круте тісто. Воно не повинно липнути до рук. Тісто ділимо на дві частини і розкачуємо два пласта. Потім нарізаємо локшину. І відразу ж відварюємо в киплячій підсоленій воді приблизно 7-10 хвилин до готовності. Відкинути на друшляк.

Дивіться також:  Рис по-флотськи з перцем чилі і помідорами

Коли все готово, приступаємо до сервіровці. У глибоку миску накладаємо локшину, а зверху поливаємо овочевим соусом і посипаємо петрушкою. Приємного апетиту!