У ємність середнього розміру розбиваємо три яйця.
Висипаємо в неї ще склянку цукру. Виделкою інтенсивно збиваємо.
Тепер потрібно щедро додати меленої кориці. Не менше 1 ст. л.
Засипаємо 0,5 ч. л. розпушувача. І знову змішуємо всі інгредієнти.
Настав час волоських горіхів. Їх потрібно було попередньо очистити від шкаралупи, а потім подрібнити на великі шматочки. Не варто дуже старатися. Якщо горішки будуть сильно дрібними, вони додадуть аромат і особливий присмак, але “на зубок” потрапляти не будуть. А це сильно змінить смак пряників. Втім, кому як подобається… Можна взагалі замінити волоський горіх на будь-який інший.
В кінці додаємо житнє обдирне борошно (3,5 ст.). Надаємо дуже густу консистенцію. Злегка замішуємо тісто.
Катаємо з нього кульки. Повинні бути не дуже дрібні, а то пряники вийдуть сухуватими. Викладаємо на намазаний свинячим жиром деко (вважаю жир ідеальним для таких випадків, але можна взяти і будь-яке масло).
Потримати в духовці близько 15 хвилин при 180°С. Остудити. За бажанням присипати пудрою або какао.
Якщо встигнете заварити солодкий чорний чай з м’ятою, до того як вони зникнуть з вашої тарілки, то він ідеально до них підійде.