Ржаники-пряники з житнього борошна

Ржаники-пряники з житнього борошна – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

У ємність середнього розміру розбиваємо три яйця.

Висипаємо в неї ще склянку цукру. Виделкою інтенсивно збиваємо.

Тепер потрібно щедро додати меленої кориці. Не менше 1 ст. л.

Засипаємо 0,5 ч. л. розпушувача. І знову змішуємо всі інгредієнти.

Настав час волоських горіхів. Їх потрібно було попередньо очистити від шкаралупи, а потім подрібнити на великі шматочки. Не варто дуже старатися. Якщо горішки будуть сильно дрібними, вони додадуть аромат і особливий присмак, але “на зубок” потрапляти не будуть. А це сильно змінить смак пряників. Втім, кому як подобається… Можна взагалі замінити волоський горіх на будь-який інший.


В кінці додаємо житнє обдирне борошно (3,5 ст.). Надаємо дуже густу консистенцію. Злегка замішуємо тісто.

Катаємо з нього кульки. Повинні бути не дуже дрібні, а то пряники вийдуть сухуватими. Викладаємо на намазаний свинячим жиром деко (вважаю жир ідеальним для таких випадків, але можна взяти і будь-яке масло).

Потримати в духовці близько 15 хвилин при 180°С. Остудити. За бажанням присипати пудрою або какао.

Якщо встигнете заварити солодкий чорний чай з м’ятою, до того як вони зникнуть з вашої тарілки, то він ідеально до них підійде.