Мій авторський рецепт незвичайного салату в поєднанні ягід, креветок і овочів.
Інгредієнти
авокадо – 2 | |
сік лимона або лайма – 1/2 або за смаком | |
полуниця – 200 гр | |
оливкова олія – 3 ст. ложки | |
креветки – 200 г | |
сіль – за смаком | |
перець – за смаком | |
зелень – 4 гілочки |
Цей тартар дуже поживний і смачний. Благо в магазинах зараз інгредієнти можна знайти в будь-який час року. Так що не треба чекати літніх днів, щоб спробувати цей весняний салат
Покроковий рецепт
Авокадо розріжте навпіл, потім поверніть злегка обидві половинки один відносно одного, розкрийте і вийміть кісточку. Половинки очистіть від шкіри.Наріжте м’якоть невеликими кубиками і сбрызгните соком лайма чи лимона. Сік потрібен обов’язково, інакше авокадо потемніє. Авокадо посолити і/або поперчити.
Вимийте полуницю, і видаліть плодоніжки. Якщо потрібно, видаліть і зелені фрагменти ягід. Полуницю наріжте кубиками, того ж розміру, що і авокадо.
Відваріть креветки в злегка підсоленій воді, почистіть.
Салат викладіть на тарілки з допомогою кондитерського кільця. Спочатку викладаємо авокадо, потім креветки і шар полуниці. Прикрасьте листковий салат листя зелені (для краси) і сміливо подавайте.