Салат-коктейль або тартар з полуниці, креветок і авокадо

Салат-коктейль або тартар з полуниці, креветок і авокадо – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Мій авторський рецепт незвичайного салату в поєднанні ягід, креветок і овочів.

Інгредієнти

авокадо – 2
сік лимона або лайма – 1/2 або за смаком
полуниця – 200 гр
оливкова олія – 3 ст. ложки
креветки – 200 г
сіль – за смаком
перець – за смаком
зелень – 4 гілочки

Як приготувати Салат-коктейль або тартар з полуниці, креветок і авокадо

Цей тартар дуже поживний і смачний. Благо в магазинах зараз інгредієнти можна знайти в будь-який час року. Так що не треба чекати літніх днів, щоб спробувати цей весняний салат

Покроковий рецепт

Авокадо розріжте навпіл, потім поверніть злегка обидві половинки один відносно одного, розкрийте і вийміть кісточку. Половинки очистіть від шкіри.Наріжте м’якоть невеликими кубиками і сбрызгните соком лайма чи лимона. Сік потрібен обов’язково, інакше авокадо потемніє. Авокадо посолити і/або поперчити.

Вимийте полуницю, і видаліть плодоніжки. Якщо потрібно, видаліть і зелені фрагменти ягід. Полуницю наріжте кубиками, того ж розміру, що і авокадо.

Відваріть креветки в злегка підсоленій воді, почистіть.

Салат викладіть на тарілки з допомогою кондитерського кільця. Спочатку викладаємо авокадо, потім креветки і шар полуниці. Прикрасьте листковий салат листя зелені (для краси) і сміливо подавайте.