Подрібнюємо помідори без шкірки. Можна скористатися м’ясорубкою, блендером. Ми помідори просто натерли: швидко і без зайвих клопотів.
Солодкий болгарський перець очищаємо від насіння. Нарізаємо його смужками, які перекладаємо в томатну масу. Додаємо цукор, сіль, подрібнені часникові зубчики. Вливаємо олію. Каструлю і вмістом ставимо на вогонь, доводимо до кипіння. Варимо на помірному вогні 10 хвилин.
За цей час промиємо огірки наріжемо їх кільцями (дрібні плоди) або півкільцями (великі). Огіркову нарізку викладаємо в томатну масу. Додаємо оцет.
Після закипання варимо лечо приблизно 10 хвилин. Огірки змінять свій колір. Лечо з огірків перекладаємо в підготовлені стерилізовані банки.
Банки закорковуємо зручним способом. Перевертаємо банки на кришки. Загортаємо банки в плед (ковдра), повністю охолодити, а потім зберігаємо в холодному місці. Готуйте із задоволенням!