Я пропоную Вам трохи змінений рецепт класичного блюда. Однак інгредієнти, якими я вирішила урізноманітнити класику, цілком знайомі кожному російській людині. Це картопля і морква.
Інгредієнти
Консерви сайри в олії – 2 банки | |
Ріпчаста цибуля – 2 середні шт | |
Твердий сир – 150 грам | |
майонез – 250 грам | |
морква – 4 середні шт | |
яйця – 4 шт | |
картопля – 4 середні штуки |
Салат “Мімоза” полюбився багатьом вже дуже давно. Назву свою він отримав із-за схожості на квітки мімози – весняні прикраси всесвітнього жіночого дня 8 березня. Це дуже ситне і красиве блюдо. При бажанні його можна зробити закускою, яку намазують на підсмажені тости.
Зараз з’явилося безліч варіантів. Деякі господині розбавляють класичний рецепт яблуками, картоплею, морквою і так далі. Загалом немає межі досконалості!
Покроковий рецепт
Для початку зваримо картоплю, яйця і моркву. Коли зварені інгредієнти охолонуть, почнемо складати салат. Консервовану сайру розімніть виделкою. Разровняем рибу по всій тарілці і змастимо майонезу.
Крупно натерті білки яйця розкласти на рибу і розрівняти. Знову додати трохи майонезу.
Крупно натерту морквину розкласти на шар яєчних білків. Розрівняти і додати майонез.
Цибуля – наступний шар нашого салату. Наріжемо дрібними кубиками ріпчасту цибулю. Потім розподілимо його по морквині.
Натерту на крупній тертці картоплю розкласти на луці. Її потрібно трохи підсолити і змастити майонезом.
Зверху картоплю посипаємо натертим сиром. Не забуваємо про майонез.
Завершальний крок-посипати сир дрібно нарізаними жовтками. Наш салат готовий.