Я пропоную Вам трохи змінений рецепт класичного блюда. Однак інгредієнти, якими я вирішила урізноманітнити класику, цілком знайомі кожному російській людині. Це картопля і морква.

Інгредієнти
| Консерви сайри в олії – 2 банки | |
| Ріпчаста цибуля – 2 середні шт | |
| Твердий сир – 150 грам | |
| майонез – 250 грам | |
| морква – 4 середні шт | |
| яйця – 4 шт | |
| картопля – 4 середні штуки |
Салат “Мімоза” полюбився багатьом вже дуже давно. Назву свою він отримав із-за схожості на квітки мімози – весняні прикраси всесвітнього жіночого дня 8 березня. Це дуже ситне і красиве блюдо. При бажанні його можна зробити закускою, яку намазують на підсмажені тости.
Зараз з’явилося безліч варіантів. Деякі господині розбавляють класичний рецепт яблуками, картоплею, морквою і так далі. Загалом немає межі досконалості!
Покроковий рецепт

Для початку зваримо картоплю, яйця і моркву. Коли зварені інгредієнти охолонуть, почнемо складати салат. Консервовану сайру розімніть виделкою. Разровняем рибу по всій тарілці і змастимо майонезу.

Крупно натерті білки яйця розкласти на рибу і розрівняти. Знову додати трохи майонезу.

Крупно натерту морквину розкласти на шар яєчних білків. Розрівняти і додати майонез.

Цибуля – наступний шар нашого салату. Наріжемо дрібними кубиками ріпчасту цибулю. Потім розподілимо його по морквині.

Натерту на крупній тертці картоплю розкласти на луці. Її потрібно трохи підсолити і змастити майонезом.

Зверху картоплю посипаємо натертим сиром. Не забуваємо про майонез.

Завершальний крок-посипати сир дрібно нарізаними жовтками. Наш салат готовий.
