Листковий салат в келихах з куркою і гранатом

Листковий салат в келихах з куркою і гранатом – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Оригінальний по своєму смаку і подачі салат, який можна запропонувати для святкового столу. Використовуються прості інгредієнти.

Інгредієнти

Куряче філе – 300 гр
Картопля – 2 штуки
Огірок – 1 штука
Яйце – 2 штуки
Сіль – за смаком
Майонез – 4 ст. ложки
Гранат – 1/8 штуки

Як приготувати Листковий салат в келихах з куркою і гранатом

Пропонуємо вам приготувати смачний салат, основними інгредієнтами якого є доступні інгредієнти: куряча грудка, картопля, свіжий огірок, куряче яйце. Смаковий тон у пропонованому салаті задають зерна граната. Салат представляє інтерес, перш за все, своєю незвичайною подачею.

Курячий салат листковий з зернами граната подається в прозорих скляних келихах (склянках). Використовувані для листкового салату інгредієнти (крім свіжого огірка) слід заздалегідь відварити. Картопляні бульби варити в «мундирі». Куряче філе при варінні трохи приправити сіллю. Відварені інгредієнти для салату остудити і очистити (картопля, яйця). Для реалізації рецепта підготувати відповідні келихи, обробну дошку, гострий ножик.

Покроковий рецепт

Коли всі інгредієнти для листкового салату з куркою і гранатом будуть підготовлені, можна приступати до його формування. Очищені картопляні бульби нарізаємо на обробній дошці у формі дрібних кубиків. Картопляну нарізку переправляємо в келихи першим шаром.

Наступний інгредієнт – свіжий огірок. Промиваємо його, чистимо шкірку. Нарізаємо огірочок аналогічним чином, тобто дрібними кубиками. Викладаємо нарізку з свіжого огірка на картопляний шар. Трохи приправляємо огірковий шар сіллю.

Відварене куряче філе подрібнюємо шматочками. Викладаємо шар з курячого м’яса. Також куряче м’ясо можна розщепити руками на волокна.

Очищені курячі яйця перекладаємо на обробну дошку і рубаємо їх. Поміщаємо яєчний шар на ряд з подрібненого курячого м’яса. Цей шар також потрібно трохи приправити сіллю.

Одержаний листковий салат в келихах рясно змащуємо майонезом. Використовувати можна будь майонез, на ваш розсуд. Якщо в келихах залишилося достатньо місця, то майонез можна викласти у формі пірамідки. Майонез для салату можна замінити сметаною або натуральним йогуртом.

Розрізаємо гранат, витягаємо з плоду зерна. Прикрашаємо одержаний листковий салат зернами граната. За бажанням в кожну порцію можна додати гілочку свіжої зелені, наприклад, петрушки або кропу. Смачний, простий у приготуванні і оригінальний в подачі листковий салат з куркою і гранатовими зернами готовий. Можна відразу подавати його на святковий стіл. Приємного вам апетиту і гарного свята!