До свята завжди хочеться приготувати що-небудь особливе. Морський салат – вдалий варіант. Такий салат припаде до душі любителям морепродуктів. Буде потрібно: • 300 г філе тріски; • по 100 г консервованих восьминогів, креветок, морських гребінців; • огірок, луковичка; • масло (беруть оливкова), сік лимона, петрушка, сіль, перець.
Як готувати:
1. Філе тріски відварюють і ріжуть невеликими шматочками. Восьминога нарізають кільцями і відразу додають трохи соку лимона. Огірок потрібно порізати на невеликі частини, очищений цибуля – кільцями. 2. Тріску змішують з гребінцями, вареними креветками і овочами. Відразу перекладають в салатник. 3. Заправляють салатну масу оливковою олією. Зверху прикрашають шматочками восьминога і петрушкою. Подавати до столу можна відразу. Такий морський коктейль зацікавить багатьох одним лише своїм апетитним ароматом.