Почувши таку назву салату може подумати, що готується він з морепродуктів. А ось і ні: морський пейзаж тут досягається за рахунок макаронів у вигляді спіралі, які «осядуть» в корабликах з огірка. Але і рибка присутній – краще взяти копченого лосося.
Потрібно:
– півкіло лосося;
– півкіло макаронів;
– баночка кукурудзи;
– два лимона;
– огірок;
– по склянці йогурту, сметани;
– кріп або зелень за смаком, гірчиця, сіль.
Приготування:
1. Макарони відварюють до готовності й охолоджують. Потім огірок розрізати вздовж, а потім кожну частину ще на чотири частини. Зерна краще витягнути ложечкою.
2. Консервовану кукурудзу змішують з готовими макаронами, додають порізану копчений лосось.
3. Огірки наповнюють масою з макаронів і лосося. Один лимон ріжуть часточками, з другого вичавлюють сік, змішують його зі сметаною, йогуртом. Далі додають пару ложок гірчиці.
Перед подачею кораблики поливають рівномірно соусом, прикрашають часточками лимона, подрібненою зеленню. Аналогічним чином можна приготувати морські кораблики з половинок вареного яйця – вийде теж смачно.