Навіть вибагливий гурман такий салат зі скумбрією оцінить по достоїнству. Адже салат дійсно виходить дуже смачним, ароматним, апетитним – ну як перед ним встояти.
Потрібно:
– півкіло філе скумбрії;
– півкіло картоплі;
– 3 корнішона;
– пара пастернаков;
– 2 яєчних білка;
– півсклянки брокколі;
– склянка вершків;
– зелений горошок, білий хліб, майонез, олія (беруть вершкове масло), сіль (можна замінити спеціями).
Приготування:
1. Потрібні овочі нарізають досить дрібно. Хлібну скоринку попередньо замочують у вершках.
2. Далі вершки змішують з рибним філе, потім пропускають через м’ясорубку. У результаті маса повинна вийти однорідною. В неї додають масло, яєчні білки. Далі залишається з цієї маси відварити маленькі фрикадельки.
3. У салатницю викладають підготовлені овочі, зверху – рибні фрикадельки. Зверху такий ситний салат поливають майонезом.
Подають до столу негайно. При бажанні овочі можна взяти будь-які інші – тут господині є де проявити кулінарну фантазію.