Заготовок на зиму з огірків багато не буває.

Інгредієнти
| огірки – 4 кг порізати | |
| цибуля – 0,5 кг порізати півкільцями | |
| часник – 10 зубчиків пропустити через прес | |
| оцет – 125 мл | |
| раст. олія – 60 мл | |
| цукор – 4 стіл. ложки | |
| сіль – за смаком | |
| кріп, петрушка – за смаком дрібно покришити |
Цей салат в нашій сім’ї йде на «ура». Літрова баночка з’їдається за один присід. І хоч у банку він виглядає не так красиво, я раджу його приготувати. Так як це салат – не обов’язково щоб огірки були один в один. Підійдуть різної величини і розміру.
Покроковий рецепт

1. Готуємо продукти, які нам знадобляться. Моєму огірки – 4 кг, очищаємо від лушпиння 0,5 кг цибулі і 10 часточок часнику, дрібно кришимо петрушку і кріп. Також готуємо 125 мл оцту, 60 мл рослинного масла, 4 столові ложки цукру, сіль за смаком.

2. Огіркам відрізаємо попки, розрізаємо вздовж і кришимо, як на звичайний салат

3. Цибулю ріжемо півкільцями, часник пропускаємо через прес, якщо такого в будинку не знайшлося – перекручуємо на м’ясорубці.

4. Змішуємо огірки, цибуля, часник і петрушку з кропом у великій ємності. Солимо за смаком і відставляємо на 30 – 40 хвилин, щоб огірки просолились і пустили сік. За цей час готуємо банки.
5. Зливаємо сік, що виділився, додаємо оцет, масло і цукор. Перемішуємо наш салатик і складаємо в банки

6. Стерилізуємо салат: літрові банки 20 – 25 хвилин, півлітрові 15 хвилин
