Знайомий та звичний класичний салат Олів’є, на цей раз з вареною ковбасою.
Інгредієнти
Ковбаса – 200 г | |
Ріпчаста цибуля – 1 шт. | |
Огірки – 1 шт. (свіжі) | |
Огірки – 2 шт. (мариновані) | |
Картопля – 2 шт. | |
Морква – 1 шт. | |
Яйця курячі – 2 шт. | |
Зелений горошок – 1 банку (консервований) | |
Майонез – 100-120 г | |
Маслини для прикраси | |
Оливки для прикраси | |
Сіль – за смаком | |
Кріп – гілочка |
Ах, салат Олів’є… простота виготовлення і доступність інгредієнтів зробили цей салат надзвичайно популярною стравою в радянські роки. Все нарізається кубиками, перемішують і заправляється майонезом. Звичайно, це блюдо не на кожен день. Але саме цей салат можна по праву назвати святковим. Ви не знаєте, чим здивувати всі досвідчених гостей. Почастуйте їх салатом олів’є! Салат Олів’є – це класичний салат на Новий рік :)!
Покроковий рецепт
Цибулю дрібно нарізати. Можна залити його окропом і залишити на 5-7 хвилин, потім воду злити.
Огірок свіжий дрібно нашаткувати кубиками.
Огірки солоні так само дрібно нашаткувати кубиками.
Варені картоплю і моркву нарізати кубиками.
Варені яйця дрібно покришити. (один жовток залишити для прикраси).
Варену ковбасу нарізати невеликими кубиками.
Всі інгредієнти перемішати в мисці. Салат підсолити і додати майонез.
Мій варіант подачі: Салат прикрасити дрібно рубаним кропом. Зверху посипати «пилок» – жовток. З цілих оливок зробити бджілкам голови. Тіло зробити з порізаних на колечка оливок і маслин. Крильця вирізати з ріпчастої цибулі. Приємного апетиту!