Салат Олівє з мовою

Салат Олівє з мовою – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Салат Олів’є з мовою не менш смачний, ніж з м’ясом. Я б сказала, навіть ніжніше й приємніше у вживанні.

Інгредієнти

Мова – 1 шт.
Картопля – 2 шт.
Морква – 1 шт.
Яйця курячі – 2 шт.
Огірки – 1 шт. (свіжі)
Огірки – 2 шт. (мариновані)
Зелений горошок – 1 банку (консервований)
Ріпчаста цибуля – 1 головка
Зелень – пучок
Майонез – 100-120 г

Як приготувати Салат Олів’є з мовою

Що є неодмінним атрибутом на столі в Новий рік? Мандарини, шампанське і звичайно ж салат Олів’є! Існує безліч інтерпретованих салатів Олів’є. Я вам напишу про салаті Олів’є з мовою.

Покроковий рецепт

Язик відварити до готовності, нарізати кубиками. Дрібно нарізати ріпчасту цибулю. Залити його окропом і залишити на 5 хвилин, потім воду злити. Так він втратить різкий запах.

Картоплю і моркву відварити до готовності. Нарізати кубиками (приблизно однакового розміру).

Огірки свіжі і зелені дрібно нарізати.

Яйця зварити, остудити і дрібно покришити.

Змішати картоплю, моркву, мову, цибулю, яйця, огірки, додавши зелений горошок. Солити зовсім небагато, т. к. майонез і так солоний. Заправити майонезом.

Прикрасити зеленню, червоною смородиною і на «лужок» посадити «грибок». «Гриб» зроблений з 1/2 яйця і помідори. Приємного апетиту!