Салат Олів’є з мовою не менш смачний, ніж з м’ясом. Я б сказала, навіть ніжніше й приємніше у вживанні.
Інгредієнти
Мова – 1 шт. | |
Картопля – 2 шт. | |
Морква – 1 шт. | |
Яйця курячі – 2 шт. | |
Огірки – 1 шт. (свіжі) | |
Огірки – 2 шт. (мариновані) | |
Зелений горошок – 1 банку (консервований) | |
Ріпчаста цибуля – 1 головка | |
Зелень – пучок | |
Майонез – 100-120 г |
Що є неодмінним атрибутом на столі в Новий рік? Мандарини, шампанське і звичайно ж салат Олів’є! Існує безліч інтерпретованих салатів Олів’є. Я вам напишу про салаті Олів’є з мовою.
Покроковий рецепт
Язик відварити до готовності, нарізати кубиками. Дрібно нарізати ріпчасту цибулю. Залити його окропом і залишити на 5 хвилин, потім воду злити. Так він втратить різкий запах.
Картоплю і моркву відварити до готовності. Нарізати кубиками (приблизно однакового розміру).
Огірки свіжі і зелені дрібно нарізати.
Яйця зварити, остудити і дрібно покришити.
Змішати картоплю, моркву, мову, цибулю, яйця, огірки, додавши зелений горошок. Солити зовсім небагато, т. к. майонез і так солоний. Заправити майонезом.
Прикрасити зеленню, червоною смородиною і на «лужок» посадити «грибок». «Гриб» зроблений з 1/2 яйця і помідори. Приємного апетиту!