Салат цезар з куркою, сухариками і майонезом

«Цезар» – популярний салат, одне з найвідоміших страв північноамериканської кухні.

Інгредієнти

Салат Ромен – 1 пучок
Капуста “китайська” – 5-8 листків
Куряче філе – 300 г
Сир твердий – 100 г
Гірчиця – 1 ч. л.
Мелений чорний перець – за смаком
Майонез – за смаком
Лимон – за смаком
Для сухариків:
Білий хліб – 1/3 батона
Часник – 1 зубчик
Вода – 20 г

Як приготувати Салат цезар з куркою, сухариками і майонезом

Салат отримав назву американського кухаря італійського походження Цезаря Кардіні, який у 20-40-х роках XX століття володів кількома ресторанами у місті Тіхуана, що нині знаходиться на території Мексики. Вважають, що рецепт з’явився випадково, оскільки потрібно швидко приготувати що-то з тих небагатьох продуктів, які були в коморі.

В даний час існує безліч варіацій цього салату. Кожен кухар намагається привнести в цей салат щось від себе. Мій рецепт полягає в хрустких саморобних сухариках і оригінальною заправки до салату.

Покроковий рецепт

Сухарики:
Білий хліб нарізати кубиками 1х1 див.

Укласти на деко. Часник очистити, натерти на дрібній тертці, перемішати з водою. Цією рідиною збризнути майбутні сухарики. Можна присипати приправою. Поставити в духовку сушитися при температурі 50’С на 5-10 хвилин (дверцята духової шафи не закривати!). Остудити.

Відварене куряче філе порвати руками на дрібні шматочки. Обсмажити на розпеченій сковороді з маслом і паприкою до утворення золотистого кольору.

Поки обсмажується м’ясо зробити заправку:
У миску з майонезом видавити сік ½ лимона.

Додати гірчиці і свіжомеленого перцю. Перемішати.

Сир натерти на дрібній тертці. Листя китайського салату порізати.

Салатну посуд натерти часточкою часнику. На неї викласти листя салату Ромен. Далі викласти шар китайського салату. Полити заправкою.

Дивіться також:  Салат з курячою грудкою і волоськими горіхами

Викласти шар курячого м’яса. Полити заправкою.

Викласти шар тертого сиру. Полити заправкою.
Сухарики викладати безпосередньо перед подачею, так вони довше залишаються хрусткими. Прикрасити маслинами. За рахунок тертого сиру салат дуже ніжний, а зелень надає йому свіжість і легкість. З’їдається миттєво не залежно від обсягів ). Приємного апетиту!