Салат «Мімоза» по-новому

Салат «Мімоза» по-новому – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Багато господині включають у святкове меню салат, який називається «Мімоза». Познайомтеся з ще однією кулінарної варіацією приготування салату «Мімоза».

Інгредієнти

Огірок – 1-2 штуки свіжий
Риба – 300 гр варена
Яйце – 2 штуки
Сир – 80 гр твердий
Майонез – 70 гр
Сіль – за смаком

Як приготувати Салат «Мімоза» по-новому

Є кілька варіантів приготування листкового салату Мімоза. Звичайно ж, в кожному з рецептів є свої кулінарні секрети» і задуми, адже будь-кухар може імпровізувати на кухні. Але хоч рецепти і відрізняються один від одного складом продуктів і оформленням, але усі вони схожі в одному – верхній шар обов’язково робиться з подрібненого курячого жовтка, а одним з шарів є рибним.

Як вже було наголошено вище, незмінним інгредієнтом для приготування популярного й затребуваного салату «Мімоза», який, до речі, сміливо можна назвати «класикою», є відварні курячі яйця і риба. В класичному варіанті, як правило, рибний шар робиться з консерви в олії. Ми пропонуємо змінити його, і взяти варену рибу. Особливих вказівок на рахунок виду риби немає, можна використовувати ту, яка є у вас в холодильнику на момент готування «Мімози». Риба повинна бути очищена і випотрошена, а потім відварити в злегка присоленной воді до готовності. Відварну рибу для салату слід добре очистити від кісток. Крім уже перерахованих інгредієнтів для нашого салату «Мімоза» знадобиться свіжий огірок і сир. Кожен викладений шар салату буде змазуватися майонезом. Даний продукт можна взяти будь (жирність не має значення, вибирайте ваш улюблений).

Покроковий рецепт

Отже, для приготування листкового рибного салату всі необхідні інгредієнти підготовлені, можна приступати до реалізації рецепта. Готувати «Мімозу» можна в загальному відповідному салатнику або ж запропонувати її на стіл порційно, використовуючи креманки. У нашому рецепті – останній варіант.

Першим шаром викладемо огірок. Промиваємо під проточною водою. Зчищають з огірка кожурку. На обробній дошці подрібнюємо огірочок у формі тонкої соломки. Викладаємо перший шар «мімози» з огірків. Цей шар змащуємо майонезом.

Слідом за огірковим шаром вкладемо рибний. Для цього нарізаємо відварну рибу на маленькі шматочки. Розподіляємо рибні шматочки на огірковому шарі. Рибку також покриваємо невеликою кількістю майонезу.

Тепер піде шар з подрібненого курячого білка. Очищаємо відварні курячі яйця. Ділимо яйце на складові, тобто білок і жовток. Жовток прибираємо поки в сторону, він нам знадобиться для оформлення «Мімози». А ось курячий білок натираємо.

Подрібнений на середній тертці білок викладаємо на рибний шар. Шар не забуваємо полити невеликою порцією майонезу.

Для такого інгредієнта нам також знадобиться терка. Будемо робити шар з твердого сиру. Сир для салату використовуємо сорту «голландський», «російський» або аналогічний. Подрібнюємо сир, викладаємо шар. Сирний шар також змащуємо майонезом.

Для мімози ми виклали чотири шари: огірковий, рибний, білковий, сирний. Залишилося тільки оформити верх салату. Для цього використовуємо залишився відвареної курячий жовток. Для його подрібнення потрібно терка з дуже маленькими осередками. Натираємо курячий жовток, присипаємо їм верх листкового салату.

Ось і все, наш листковий салат з відвареної рибою «Мімоза» по-новому готовий. Його рекомендується не відразу подавати на стіл, а дати йому трохи просочитися. Краще прибрати листковий салат в холодильник мінімум на 30 хвилин. Салат «Мімоза по-новому» виходить легким за смаком і ніжним. Так, і на його приготування потрібні були загальнодоступні інгредієнти. Приємного апетиту!