Легкий корисний салат, який готується на початку весни, після появи на грядках першої редиски і зелені.
Інгредієнти
Редис – 1 пучок | |
Яйця – 5 штук | |
Майонез – за смаком | |
Петрушка, кріп – за смаком |
Легкий салат є приємною альтернативної обридлим за зиму ситним важким страв. Редис краще брати свіжий, хрусткий, не млявий. Можна зробити салат гострим, з яскраво вираженим смаком редиски або м’яким, з переважанням яєць
Покроковий рецепт
Редиску порізати кружальцями, якщо її багато, або соломкою, якщо невеликий пучок.
Яйця зварити круто, очистити, охолодити. Дрібно нарізати. Додати до редисці.
Додати майонез, перемішати.
Зверху посипати дрібно нарізаною зеленню петрушки або кропу. Петрушка надає салату насичений смак і аромат. Для любителів додається зелений лук. Можна покришити в салат молоде листя кропиви (попередньо обдати окропом) або салату (айсберг або рукола). Деякі за смаком додають зелень гірчиці.
Перемішати. Можна подавати на стіл.