Замість адигейського сиру можна використовувати бринзу, смак не зміниться, а якщо використовувати сир твердих сортів, він переб’є свіжість і аромат овочів.
Інгредієнти
Адигейський сир – 100 гр. | |
Перець – 1-2шт. | |
Помідор – 3 шт. | |
Огірок – 2 шт. | |
Маслини без кісточок – 15 шт. (0.5 упаковки) | |
Цибуля – 1 шт. | |
Кріп і петрушка – по 2-3 гілочки | |
Сіль, перець – за смаком | |
Сухі трави – 0.5 ч. л. | |
Рослинне масло – 3-4 ст. л. |
Цей салат справжня вітамінна бомба, не залишить без емоцій Вас і Ваших близьких. Дуже яскравий вигляд і соковитий, свіжий смак. Ідеальне поєднання під м’ясні або рибні страви на мангалі.
Вибирайте продукти бажано різноманітніше за кольором, перець і помідори не тільки червоного кольору, а жовтого, рожевого і зеленого, цибуля ріпчаста синього відтінку. Чим різноманітніше колір продуктів, тим насиченішим за смаком буде салат.
Дуже схожий на грецький, але не люблю сир фета в ньому, т. к. розповзається і без особливого смаку. Тому адигейський сир, ідеальний варіант.
Покроковий рецепт
Перець миємо, очищаємо від плодоніжки і насіння, ріжемо великими кубиками.
Помідори бажано беремо різних кольорів, у мене червоний і жовтий. Нарізаємо великими шматочками і відправляємо до перцю.
Цибуля бажано синього кольору, якщо ні, то замінюємо звичайним. Ріжемо півкільцями.
Огірки не очищаємо від шкірки, просто зрізаємо попки, ріжемо півколом і відправляємо в салат.
Сир ріжемо великими кубиками, приблизно по 1 см і додаємо до овочів.
Маслини розрізаємо на три кільця, зелень сильно не подрібнюємо.
Додаємо сіль, перець, сухі трави, у мене прованські, масло і перемішуємо. Масло я використовувала нерафіновану соняшникову.
Приємного апетиту!