Салат з авокадо з креветками і селерою – ефектне блюдо. В якості тарілок використовується плід авокадо.
Інгредієнти
авокадо – 2 штуки | |
креветки – 150 грам | |
селера – 1 стебло | |
цибуля ріпчаста – 1/4 головки | |
петрушка свіжа – 1 столова ложка подрібненої | |
Соус: | |
майонез – 3 столові ложки | |
кетчуп – 1 чайна ложка | |
каперси – 1/2 чайної ложки | |
естрагон сухий – 1/2 чайної ложки | |
діжонська гірчиця – 2 чайні ложки | |
лимонний сік – 1-1 / 2 чайних ложки |
Авокадо обов’язково має бути присутнім у раціоні людей з підвищеною кислотністю шлунка. Та й для загального оздоровлення цей маслянистий плід буде корисний. На його основі можна приготувати багато смачних салатів, ось як раз один з них.
Покроковий рецепт
Креветки відварюють, очищають, крупно нарізають. Селера миють і подрібнюють. Цибулю чистять і разом з петрушкою дрібно нарізають.
Креветки, селеру, цибулю і петрушку перемішують в глибокій мисці, відкладають у бік.
Для приготування соусу досить змішати разом запропоновані продукти в індивідуальних пропорціях.
Заправляють салат приготовленим соусом.
Авокадо ділять на дві половинки, витягують кісточку, викладають в улоговинку салат і збризкують лимонним соком.
У такому вигляді красивий салат і подають. Зазвичай для вживання м’якоті авокадо
видають десертну ложечку.