Цей салат корисний як дорослим, так і дітям. Буряк – це справжня комора вітамінів і мікроелементів. Сухофрукти покращують роботу шлунково-кишкового тракту, а волоські горіхи корисні для серця.

Інгредієнти
| Буряк – 1 шт. | |
| Чорнослив – 40 г | |
| Родзинки – 20 г | |
| Волоський горіх – 1 ст. л. | |
| Сир – 25 г | |
| Сметана – 50 г | |
| Вода – 500 мл |
Щоб додати святковості цього салату, можна дрібно порубати петрушку (стебло потрібно видаляти), натерти трохи сиру на дрібній тертці і посипати зверху.
Покроковий рецепт

Варити буряк протягом 20 хвилин, потім проткнути ножем її, якщо ніж легко входить, то буряк готова. Очистити коренеплід від шкірки, натерти на дрібній тертці.

Сухофрукти (чорнослив і родзинки) залити водою кімнатної температури на 2 хвилини, щоб вони злегка размочились.

Горіхи попередньо потрібно просушити в духовці при температурі 100 градусів протягом 15 хвилин, потім подрібнити. Щоб просушити горіхи, потрібно застелити деко або іншу поверхню перманентної папером або фольгою, горіхи викласти в один шар, щоб вони не стикалися між собою. Так горіхи швидко і рівномірно просмажаться. Один раз горіхи можна перемішати.

Чорнослив нарізати соломкою, сир натерти на тертці. Ізюм не можна подрібнювати.
З’єднати всі інгредієнти (буряк, сухофрукти, волоські горіхи і сир).

Додати сіль, сметану і перемішати.
