Капуста – досить популярний інгредієнт, який господині використовують для приготування практично всіх страв: супів, гарніру, випічки, салатів. Познайомтеся з ще однією капустяної варіацією – салатом, в якому крім основного інгредієнта використовуються інші овочі та білий очищений кунжут.
Інгредієнти
Капуста білокачанна – 200 гр | |
Морква – 1 штука | |
Огірок – 1 штука | |
Болгарський перець – 1 штука | |
Кунжут – 1 чайна ложка | |
Рослинна олія – 50 мл | |
Сіль – за смаком |
Для реалізації простого рецепту салату з капустою і кунжутом, підготуйте необхідні інгредієнти. Відразу хочеться відзначити, що така страва буде актуальним в сезон дозрівання овочів. Запропоновані овочеві інгредієнти необхідно буде подрібнити (відразу візьміть обробну дошку, овощечистку, ножик, тертку, миску і ложку для перемішування). Щоб капустяний салат з кунжутом вийшов соковитим, у рецепті є маленький секрет, який описаний нижче.
Покроковий рецепт
Отже, першим інгредієнтом для салату подрібнити капусту. Відрізаємо від качана необхідну кількість капусти. Верхні листочки видаляємо, т. к. вони можуть бути подпорченными. Далі перекладаємо капусту на обробну дошку і тонко шаткуємо її ножем. Також можна скористатися спеціальною овочечисткою, з якою сподручно подрібнювати капусту. Отриману капустяну нарізку перекладаємо в миску. Рекомендуємо відразу приправити капусту сіллю і ретельно чистими руками перемять її. У цьому випадку капусточка дасть сік і салат вийде досить соковитим.
Наступний інгредієнт для овочевого салату з капустою і кунжутом – це морквина. Природно, помаранчевий коренеплід очищаємо від шкірку, попередньо промивши. Варіантів подрібнення очищеної моркви для салату – два: на терці або ножем у формі тонкої соломки. Для спрощення готування використаний перший варіант – морквина натирається. Подрібнену моркву переправляємо в миску до капусти.
Тепер беремося за нарізку свіжого огірочка. У хороших плодів шкірку зчищати не обов’язково, але сам огірок не забуваємо ретельно промити, а потім обсушити рушником. Пропонуємо огірок подрібнити тоненькою соломкою. Огіркову соломку додаємо іншим овочевим інгредієнтів.
Нам залишилося нарізати солодкий болгарський перець. Промиваємо його, розрізаємо на дві частини і видаляємо насінну коробочку. Подрібнюємо на обробній дошці перець смужками. Додаємо інгредієнт в миску.
Для заправки салату використовуємо олію (в даному рецепті воно – оливкова).
Перемішуємо подрібнені овочеві інгредієнти салату.
Готовий капустяний салат викладаємо в креманки або залишаємо в мисці. Присипаємо зверху салат білим очищеним кунжутом
Апетитний, так, ще і корисний салат з капустою і кунжутом готовий! Приємної трапези!