Кавуновий салат дуже простий у приготуванні, виглядає приголомшливо, радує око, до того ж чудово охолоджує в спекотні літні дні.
Інгредієнти
Кавун (очищений від кісточок) – 250 гр | |
Фета – 100 гр | |
Мята (свіжа, гілочки – 2-3 шт. | |
Заправка для салату: | |
Олія оливкова – 2 ст. ложки | |
Оцет (бальзамічний) – 0,5 ч. ложки | |
Сік лимонний – 0,5 ч. ложки |
Є кілька простих інгредієнтів, які просто добре поєднуються. Ці інгредієнти: кавун і фета, і м’ята.
Цей освіжаючий салат дуже простий у приготуванні, виглядає приголомшливо, радує око, до того ж чудово охолоджує в спекотні літні дні.
Покроковий рецепт
Найважче в цьому салаті почистити кавун… Беремо кавун, розрізаємо навпіл, вирізаємо менш кістляву частину м’якоті кавуна, очищаємо від насіння і нарізаємо квадратиками. Укладаємо кавунові кубики в глибоку чашку.
Листочки м’яти промиваємо, сушимо на паперовому рушнику. Потім дрібненько нарізаємо м’яту.
Додаємо м’яту в чашу з кавуном і перемішуємо.
Посипаємо все сиром фета (можна порізати кубиками, але мені більше подобається крихта).
Тепер готуємо салатну заправку. Змішуємо 2 столові ложки олії, пів чайної ложки бальзамічного оцту і додаємо лимонний сік. Все перемішуємо.
Заправляємо наш кавуновий салат приготовленою сумішшю. Подаємо до столу охолодженим.