Салат з креветками оригінальний

Салат з креветками оригінальний – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Смачний салат з майонезній заправкою, незвичайне але смачне поєднання, на перший погляд непоєднуваних продуктів.

Інгредієнти

Картопля – 4 шт. Середнього розміру
Морква – 2 шт. Не великі
Солоний огірок – 5-7 шт. маленькі Корнішони
Помідори свіжі – 3 шт.
Креветки – 500 гр
Кріп – Пучок
Майонез – 300 гр
Сіль – 1 ч. ложка
Мелений чорний перець – за смаком

Як приготувати Салат з креветками оригінальний

Рецепт цього салату мені підказав чоловік. Як-то він пробував його на застілля у друзів. Почувши які в нього входять інгредієнти, я була здивована, як вони взагалі можуть поєднуватися, ще й з майонезній заправкою. Вирішила повірити чоловікові на слово, і зробивши салат анітрохи не пошкодувала. Дуже смачний і легкий салатик вийшов, просто смакота! Виявляється з креветками поєднуються різні продукти, і більш того, можна експериментувати з різними інгредієнтами.М’ясо креветок містить в собі багато білка, воно дуже корисно і смачно.

Як зварити креветки для салату

Звичайні покупні креветки продаються в замороженому вигляді, і при розморожуванні вони втрачають третину своєї ваги, майте це на увазі. Перед додаванням в салатик їх необхідно відварити. Додаємо морепродукти у киплячу воду, підсолену з лавровим листом, і варимо 5 хвилин після закипання. Довше варити не рекомендується, так як креветки можуть стати жорсткими і гумовими.

Салат можна приготувати як для святкового столу, так і для домашнього обіду або вечері, ваші гості скажуть вам спасибі!

Покроковий рецепт

Готуємо всі необхідні інгредієнти.

Відварити в шкірці картоплю і моркву. Перевірити готовність овочів можна проткнувши їх виделкою або ножем, якщо ніж легко протикає овочі і не застряє в них, значить овочі готові. Морква зазвичай вариться довше картоплі, тому, при готовності, картоплю можна витягнути і остуджувати, а морква залишити доварюватися.

Поки овочі варяться приступимо до підготовки і нарізці інших інгредієнтів. Креветки очистити від шкірки, попередньо відваривши, знімаємо голови. Складаємо в чашку майбутнього салату і штук 5 креветок залишаємо для прикраси.

Нарізаємо помідори дрібними кубиками.Томати очистити від шкірки не потрібно.

Дрібними кубиками нарізаємо солоні огірки.

Дістаємо зварені овочі – картоплю і моркву, очищаємо від шкірки.

Картоплю нарізаємо дрібними кубиками (можна скористатися “найсер-дайсером” якщо є, він нарізає рівномірні гарні кубики на дрібній насадці).

Нарізаємо дрібно моркву.

І дрібно нарізаємо кріп для додання легкого літнього аромату салату.

Нарізані інгредієнти складаємо у велику чашку, щоб зручніше було заважати. Додаємо майонез, сіль (не пересолити, так як огірки в салаті солоні) і трохи чорного перцю за смаком.

Все ретельно перемішуємо і пробуємо на сіль. Якщо не вистачає, для любителів солоненького можна додати ще.

Викладаємо в красиве блюдо. Зверху прикрашаємо відкладеними раніше креветками і гілочкою кропу. Ось і готовий цей нескладний і дуже смачний салат. Приємного апетиту!