Такий легкий у приготуванні і смачний салат зможе здивувати ваших гостей. У приготуванні використовується 4 основних інгредієнта, які в поєднанні дають неповторні смакові якості.
Інгредієнти
куряче філе – 250 гр. | |
печериці – 200 гр. Маса вказана для готових обсмажених грибів. Шампіньйонів у свіжому вигляді знадобиться більше, а в маринованому достатньо 1 баночки. | |
яйце куряче – 3 шт. | |
цибуля ріпчаста – 60 гр. | |
майонез – 2,5 ст. л. | |
масло рослинне або вершкове масло – для обсмажування |
Для салату підійдуть печериці в будь-якому вигляді: мариновані, заморожені або свіжі. Для заправки краще використовувати нежирні сорти майонезу, тоді страва буде менш калорійним. Багато воліють виключати лук зі складу. У даному рецепті цибуля використовується за індивідуальним перевагам. Без нього салат залишається таким же смачним. Куряче філе можна зрізати з відварних грудок.
Покроковий рецепт
Охолоджену курячу грудку або філе відварюємо 30 хвилин в підсоленій воді. Остуджуємо, нарізаємо середніми шматочками і кладемо в миску.
Свіжі печериці очищаємо, кришимо і обсмажуємо на рослинному маслі разом з порізаною кубиками цибулею. Мариновані або заморожені печериці можна відразу відправляти на сковороду.
Куряче яйце відварити у воді, в яку додано багато солі (1-1,5 ст. л.). Сіль запобіжить потріскування шкаралупи. Вони повинні бути зварені круто. Остуджуємо і очищаємо. Нарізаємо на дрібні кубики.
Всі підготовлені інгредієнти з’єднуємо з курячим філе. Солимо і заправляємо майонезом.
Ретельно перемішуємо салат виделкою і залишаємо для просочення на кілька хвилин.
Подаємо готовий салат з куркою і печерицями до столу.