Це один з моїх улюблених салатів, особливо якщо китайська капуста молода.
Інгредієнти
Капуста “китайська” – 1/2 качана | |
Капуста червонокачанна – 1/2 качана | |
Огірок – 1 шт. | |
Ріпчаста цибуля – 1 головка | |
Майонез – 100 г (або сметана) | |
Сіль – за смаком |
Капуста шинкуется, додається огірок і все це приправляється майонезом або сметанкою. Зазвичай я беру маленьку капусту або половину великий. Цей салат можна приготувати заздалегідь, т. к. він добре зберігатися в холодильнику. Рецепт відноситься до датської кухні.
Покроковий рецепт
Всі інгредієнти підготувати. Капусту очистити від верхнього листя. Нашаткувати. Цибулю нарізати півкільцями. Огірок нарізати соломкою.
Червону капусту укласти в салатник, приправити сіллю і потиснути, так щоб вона пустила сік (тобто щоб стала більш ніжна і м’яка).
У салатник додати всі інші інгредієнти. Приправити майонезом.
Перемішати. Подавати до столу. Приємного апетиту!