Родзинкою в цьому рецепті буде приготований кабачок,пальчики оближеш)
Інгредієнти
кабачок – 250гр нетто 244гр вийшло | |
помідор – 145гр нетто 140гр | |
сметана – 20гр | |
сіль – 2г | |
перець – 2г чорний мелений, краще використовувати млин | |
кінза/петрушка/кріп – 10 гр виберіть побажанню | |
сир плавлений – 80гр 1 ванночка, можна використовувати найдешевший |
Доброго дня. Я б хотіла поділитися шалено смачним салатом “Зимова троянда”.Це теплий салат, в якому потрібно теплова обробка продуктів.
у нього входять:
– кабачок 1 шт.
– сир плавлений -1шт.
– сіль/перець чорний мелений – 2г/2г.
– помідор – 1шт.
– сметана – 20гр.
– зелень петрушки/кінзи/кропу(можна вибрати будь-яку, яка Вам більше подобається). мої домочадці зелень не їдять, тому я її в рецепті не застосовувала.
Так само хочу зауважити, що до цього салату ідеально підходить яйце пашот.
Покроковий рецепт
Для початку ми готуємо продукти: моєму кабачок, помідор і зелень.
Далі нарізаємо овочі: помідор ріжемо на часточки, будь-якої товщини, як Вам зручніше буде їсти. Кабачок нарізаємо кружечком товщиною 1,5 – 2см, щоб вол час смаження він сохрангял форму. (зелень подрібнюємо).
Для легкого сприйняття я додам фото з вагою продуктів.
У помідор додаємо сметану (зелень) і перемішуємо. Сметану можна замінити майонезом, але буде більш калорійне.
Підготовлені кабачки викладаємо на розігріту сковороду з олією і обсмажуємо спочатку з одного боку, посипаємо сіллю і перцем, потім з іншого боку, до темно-коричневого кольору. для того, щоб кабачок добре приготувався всередині. Як тільки обсмаження підходить до кінця, зменшуємо нагрів до мінімуму і додаємо плавлений сир, гарненько перемішуємо до повного розчинення сиру.
Тепер нам потрібно завершити приготоване блюдо оформленням. Я використовувала імбир для скручування трояндочок. на красиву тарілку (страва) акуратно викладаємо кружечки кабачка, у вигляді луски. Далі акуратно викладаємо помідор. До трояндочками з імбиру укладаємо листочки зелені, щоб трояндочки виглядали ефектніше.
Салат “Зимова троянда” готовий. Приємного аппектита!