Салат з рисової локшини з шматочками курки по-тайськи просто чудовий. Легкий, але ситний з цікавою заправкою.

Інгредієнти
| Рисова локшина – 150 г | |
| Цибулю-шалот – 1 шт. | |
| Морква – 1/2 шт. | |
| Курка варена – 1 шматок | |
| Сіль, перець – за смаком | |
| Рибний соус – ¼ чашки | |
| Цукор – за смаком | |
| Сік лайма – 2 ст. ложки або по смаку | |
| Чилі – за бажанням | |
| Зелень – жменя |
Ключовим інгредієнтом тут є салатна заправка. Ароматний лайм і рисовий соус дають дуже незвичайний смак!
Покроковий рецепт
1. Цибулю дрібно наріжте. Морква почистіть і натріть на спеціальній тертці. Зелень промийте і наріжте.
2. Солону воду закип’ятіть і приготуйте рисову локшину відповідно до інструкції, близько 3-4 хвилин. Відкиньте локшину на друшляк і промийте під холодною водою, дайте стекти зайвої рідини.
3. Між тим, приготуйте заправку: покладіть ¼ чашки рибного соусу, цукор, сік лайма і чилі в чашку і перемішайте. Відкладіть заправку в бік.
4. Крупно наріжте відварну курку (на шматочки, розміром з укус).
5. У великій мисці змішайте шматочки нарізаною курки , охолодженої рисової локшини, цибуля-шалот, терту моркву і січену зелень.
6. Заправте салат і перемішайте. Спробуйте, додайте сіль, перець, рибний соус або сік лайма, по мірі необхідності. Подавайте салат кімнатної температури.
