Підготуємо наші продукти. Для салату нам потрібно сир моцарела, помідори черрі, сік лимона, фіолетовий цибулю, салат рукола, гарбузове насіння, оливкова олія. Для різноманітності, я додала шпинат. Можна використовувати будь салат мікс.
Помідори розрізати навпіл. Викласти у форму для запікання. Збризнути оливковою олією. Посипати чебрецем. Не солити. А то помідори дадуть сік. Відправити в розігріту духовку на 200 градусів на 15 хвилин. Вийняти і трохи посолити.
Сік половини лимона вичавити в миску, додати 1/2 чайної ложки цукру і трохи солі. Цибулю нарізати тонкими півкільцями і замаринувати в отриманій суміші. П’яти хвилин буде достатньо.
Салат промити, викласти в глибоку миску. Трохи посолити, додати кілька столових ложок оливкової олії. До салату додати цибулю разом з маринадом. Все добре перемішати. Викласти в сервірувальну тарілку. Або по порційним.
Зверху викласти запечені томати. Моцарелу нарізати на скибочки і теж викласти поверх салату. Посипати гарбузовим насінням. Додатково можна посипати насінням кунжуту. Готово! Приємного апетиту!