Зелений сочевичний салат відноситься до пісним, так як готується з сочевиці і спаржі. Хто обережно ставиться до козячим сиром, може замінити його на сирний.
Інгредієнти
сочевиця – 200 г | |
цибулю-шалот – 1 шт. | |
салатний зелена цибуля – кілька пір’я | |
спаржа – 100 г | |
оцет – за смаком | |
гірчиця – 1/2 ч. ложки | |
мед – 1/2 ч. ложки | |
оливкова або рослинне масло – 1-2 ст. ложки | |
сир козячий – 50 г |
Абсолютно раптово відкрила для себе дуже смачний дієтичний пісний салат з сочевицею, спаржею і козячим сиром.
Покроковий рецепт
Відваріть сочевицю в киплячій підсоленій воді протягом 15-20 хвилин. Злийте зайву воду.
Спаржу очистіть, видаліть жорсткі пагони, наріжте по косою, відваріть в киплячій солоній воді протягом 5 хвилин. Злийте воду, відкладіть в сторону.
Помийте цибуля шалот і салатовий зелений цибулька, обсушити і дрібно поріжте.
Приготуйте заправку. Змішайте разом оцет, гірчицю і мед. Приправте сіллю і чорним меленим перцем. Додайте оливкову чи рослинну олію, добре перемішайте.
Змішайте разом сочевицю, цибулю-шалот, салатовий зелений лук і спаржу. Додайте в салат приготовану заправку, перемішайте. Посипте козячим сиром і подавайте до столу. Приємного апетиту!