Млинці – страва універсальне. Варіанти подачі: з варенням, сиром, шинкою, паштетом, рибою, шоколадом, крабовими паличками….
Інгредієнти
яйця – 3 шт. | |
цукор – 5 ст. л. | |
сіль – 0,5 ч. л. | |
сметана (можна прострочену) – 1 маленька пачка (баночка) | |
молоко – 0,5-1 стакан | |
вода – на розсуд | |
борошно – 1 склянка |
Друзі, давайте навчимося готувати самі м’які й смачні млинці до чаю!
Покроковий рецепт
Збиваємо яйця з цукром і сіллю.
Додаємо сметану. Можна і трохи прострочену.
Збиваємо, додаємо молоко, якщо потрібно – воду.
Змішуємо з борошном до стану сметани. Тієї самої, яку ми додали. Якщо буде рідка суміш – млинці не вийдуть, якщо густа – будуть занадто тостыми. Це важливий момент. Від цього залежить, чи будуть наші млинці м’якими і танути у роті чи ні.
На заздалегідь сильно розігріту сковороду налити олію, а потім – по рівному колу тісто. Це другий важливий момент. Повинен пар відчуватися від сковороди! Тоді перший млинець не буде глевким.
На сильному вогні обсмажуємо хвилини дві з одного боку, перворачиваем і менше хвилини з іншого.
Млинці – смакота! Якщо ще з ароматним чаєм…ммм…смачного!