Сарма – эжто блбюдо дуже популярне в країнах Сербії та Угорщини. Воно трохи схоже на голубці, але готують його з листя квашеної капусти і м’яса.
Покроковий рецепт
1. Капустяне листя замочують на три години в холодній воді, потім зливають воду. Рис замочують в окропі на двадцять хвилин.
2. Цибулю очищають, подрібнюють і обсмажують десять хвилин на розпеченому маслі.
3.Яловичину пропускають через м’ясорубку, додають до цибулі і готують двадцять хвилин. Потім м’ясний фарш змішують з рисом і сирим яйцем.
4. Два листа капусти поміщають на дно каструлі, в інші викладають начинку, згортають конвертами і поміщають в каструлю. Вливають воду, щоб вона покрила заготовки повністю, готують на тихому вогні дві години.
5. Подають сарму в гарячому вигляді. Замість яловичини можна використовувати свинину або приготувати більш дієтичний варіант з курятиною.