Шарлотка класична

Шарлотка класична – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Шарлотка – це улюблений багатьма дітьми й дорослими простий пиріг, який під силу кожному!
Ну як не порадувати своїх близьких класичної шарлотка в осінні дні?

Інгредієнти

Яйця курячі – 5
Борошно – 1 склянка
Цукор – 1 склянка
Яблука – 5-7 штук Яблука, як не дивно, краще вибирати з кислинкою, такі сорти як, наприклад, антонівка
Рослинна олія – 1 столова ложка
Сода – 1/2 чайної ложки Не забудьте її погасити

Як приготувати Шарлотка класична

Покроковий рецепт


Духовку розігріти до 200 градусів. Поступово всипаючи цукор, збити білки до стану дуже густої білої піни.




Таким же способом додаємо жовтки. Соду погасити оцтом, я гашу 9 процентним, чайною ложкою. Потім борошно, після неї тісто має влягтися і стати більш рідким, добре текти.




Яблука очистити від шкірки, вийняти середину і куточки, нарізати пластами. Якщо нарізати тонко, то, у процесі готування вони зліпляться і “розтануть”, а якщо товстіший, то залишиться якась вишукана кислинка. На смак і колір, як говориться. Форму змастити олією, якщо форма металева, бажано спочатку ще і застелити пекарської папером. Тісто розділити на дві рівні частини, одну відразу вилити в форму. Потім викласти яблука кількома шарами, між якими можна присипати корицю, цукор або трохи ванілі. зверху вилити решту тіста, щоб воно закривало яблука повністю.




Пиріг випікати спочатку 3 хвилини при 200 градусах, потім 20-25 хвилин при 180 градусах Цельсии. Готовий пиріг злегка остудити, можна посипати цукровою пудрою або корицею.