Підготовка
Відразу викладаю всі продукти, щоб нічого не упустити.
Форму, в якій буду випікати шарлотку, натираю розм’якшеним маслом(маргарином) і присипаю панірувальними сухарями. Іноді, якщо немає сухарів, використовую суху манну крупу.
Підготовка яблук
Яблука очищаю від шкірки, вирізаю серцевину, і нарізаю тоненькими скибочками. Якщо яблука тверді, такі як сорт “семеренко”, їх можна не чистити від шкірки.
Відділення жовтків від білків
Беру яйця і відділяю жовток від білка. Роблю це таким чином: ножем розбиваю яйце посередині і переливаю жовток з половинки в половинку, білок при цьому зливаю в миску.
Приготування тіста
Міксером, збиваю білки з цукром до утворення густої піни. Щоб піна швидше утворилася, додаю 4-5 крапель лимонного соку, вичавлюючи його з скибочки лимона, все це трохи солю. В утворену суміш додаю кукурудзяне борошно і корицю, обережно перемішуючи при цьому дерев’яною ложкою. Використовую саме таку ложку, щоб не було окислення з продуктами. Готове тісто доводжу до консистенції рідкої сметани і заливаю приготовані яблука.
Випікання
У заздалегідь приготовану форму виливаю готове тісто з яблуками. Якщо мені хочеться високий пиріг, ложу більше яблук, і навпаки, якщо хочеться тоненький, ложу менше. Ставлю в духовку, яку заздалегідь прогріваю до температури 130%. Випікаю 40 хвилин. Готовність пирога перевірити сірником, проколюючи його (якщо він готовий, сірник буде суха).
Примітка:
Яблучну шарлотку можна їсти з кавою або чаєм, але смачніше всього вона з молоком, кефіром і ряжанкою. Приємного апетиту!