Шарлотка на кукурудзяній муці з корицею

Шарлотка на кукурудзяній муці з корицею – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.


Підготовка
Відразу викладаю всі продукти, щоб нічого не упустити.
 Форму, в якій буду випікати шарлотку, натираю розм’якшеним маслом(маргарином) і присипаю панірувальними сухарями. Іноді, якщо немає сухарів, використовую суху манну крупу.

Підготовка яблук
 Яблука очищаю від шкірки, вирізаю серцевину, і нарізаю тоненькими скибочками. Якщо яблука тверді, такі як сорт “семеренко”, їх можна не чистити від шкірки.

Відділення жовтків від білків
 Беру яйця і відділяю жовток від білка. Роблю це таким чином: ножем розбиваю яйце посередині і переливаю жовток з половинки в половинку, білок при цьому зливаю в миску.

Приготування тіста
Міксером, збиваю білки з цукром до утворення густої піни. Щоб піна швидше утворилася, додаю 4-5 крапель лимонного соку, вичавлюючи його з скибочки лимона, все це трохи солю. В утворену суміш додаю кукурудзяне борошно і корицю, обережно перемішуючи при цьому дерев’яною ложкою. Використовую саме таку ложку, щоб не було окислення з продуктами. Готове тісто доводжу до консистенції рідкої сметани і заливаю приготовані яблука.

Випікання
У заздалегідь приготовану форму виливаю готове тісто з яблуками. Якщо мені хочеться високий пиріг, ложу більше яблук, і навпаки, якщо хочеться тоненький, ложу менше. Ставлю в духовку, яку заздалегідь прогріваю до температури 130%. Випікаю 40 хвилин. Готовність пирога перевірити сірником, проколюючи його (якщо він готовий, сірник буде суха).

Примітка:
Яблучну шарлотку можна їсти з кавою або чаєм, але смачніше всього вона з молоком, кефіром і ряжанкою. Приємного апетиту!