Найчастіше ми звикли піч шарлотку з яблуками. У нас «екзотичний» варіант – з ананасами. Причому, ананаси – консервовані.
Інгредієнти
Яйце велике – 3 шт. | |
Цукор – 1 склянка | |
Борошно – 1 склянка | |
Розпушувач для тіста – 0,5 ч. ложки | |
Ананаси консервовані – 300 гр | |
Цукрова пудра – 2 ч. л. |
Для приготування смачної домашньої шарлотки нам потрібні курячі яйця, борошно, цукровий пісок і розпушувач для тіста. Начинка з консервованих ананасів шматочками, можна взяти і кільцями, тільки перед додаванням в тісто, їх потрібно буде нарізати. В якості прикраси шарлотки з ананасами використовується цукрова пудра.
Покроковий рецепт
Оскільки готувати тісто для нашої шарлотки швидко, то можна відразу включити духовку і налаштувати її параметри на 180 градусів. Отже, забиваємо в миску курячі яйця, засипаємо до них цукровий пісок і на середніх оборотах міксера збиваємо 3-4 хвилини.
Ось така маса в результаті повинна вийти: вдвічі більше початкового об’єму продуктів.
Борошно просіваємо в масу разом з розпушувачем.
Акуратно перемішуємо вже лопаткою або ложкою.
Виймаємо з банки консервовані шматочки ананасів. Можна їх нарізати ще навпіл. Шматочки ананасів перекладаємо в тісто і ще раз перемішуємо. Тісто готове остаточно.
Викладаємо його у змащену форму і відправляємо в піч на 30 хвилин.
Готовність шарлотки перевіряємо дерев’яною лучиною.
Остуджуємо шарлотку з ананасами, потім витягаємо з форми і присипаємо верх пирога цукровою пудрою. Нарізаємо шарлотку на порції і подаємо до столу. Приємного перекусу!