Гості будуть задоволені незвичайному поєднанню яблук, кориці і волоських горіхів. Приготувавши пиріг раз, захочеться готувати частіше.
Інгредієнти
Борошно – 1 склянка | |
Цукор – 1 склянка можна трохи менше склянки | |
Яйця – 3 штуки | |
Яблука – 5 штук | |
Кориця – За бажанням | |
Волоські горіхи – За бажанням |
Шарлотка – улюблений, а що найголовніше простий у приготуванні пиріг. Особливо добре печеться він восени, коли яблука є в кожному будинку. Виходить шарлотка ще смачніше, якщо додати в неї корицю і волоські горіхи, це додає родзинку цього і без того смачного пирога.
Покроковий рецепт
Волоські горіхи порізати на дрібні шматочки
Яблука почистити і порізати на маленькі шматки
Збити міксером 3 яйця з цукром до щільної жовтої піни. Чим збивати довше, тим краще.
Акуратно ввести борошно в яєчну суміш, перемішати. Додати порізані волоські горіхи.
Форму застелити пекарським папером, змащеним маслом, на форму викласти яблука, посипати корицею і залити тестом. Форму можна вибрати будь-яку. Запікати до золотистого кольору і сухої сірники. Скоринка вийде хрусткою. При запіканні дверцята духовки краще не відкривати, що пиріг не «впав».