Шашлик з курячих стегон з лимоном

Шашлик з курячих стегон з лимоном – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Отже, беремо основний інгредієнт пропонованого курячого шашлику – стегна. Для нашого страви стегна повинні бути попередньо розморожені. Промиваємо курячі стегна під прохолодною проточною водою і обсушуємо. Для обсушування рекомендується взяти паперові рушники. Швидко промокніть стегна з кожної сторони паперовим рушником, щоб шматочки його не прилипли до поверхні. Підготовлені курячі стегна перекладіть по містку миску.

Тепер курячі стегна для шашлику потрібно присмачити спеціями. Для даної кулінарної процедури беремо сіль і спеціальну приправу для приготування шашликів. У даному рецепті використовується приправа, яка куплена в магазині. Якщо на момент маринування шашлику у вас такий приправи немає, то просто візьміть свої улюблені спеції. Це може бути мелений червоний або чорний перець, сушені трави (базилік, орегано та ін). Засинаючи спеції, орієнтуйтеся на свої смакові уподобання.

Наступний інгредієнт для маринування курячих шашликів – це майонез. Особливих вказівок на рахунок цього інгредієнта немає, можна використати будь майонез, який у вас є. Додаємо потрібну порцію майонезу в миску до курячих стегон.

Беремося за наступний інгредієнт для маринування курячого шашлику – ріпчаста цибуля. Очищаємо його від лушпиння і нарізаємо або кільцями або півкільцями. Перекладаємо цибульну нарізку до інгредієнтів в миску.

Залишилося додати до курячих стегон для шашлику ще один продукт – це лимон. Спочатку промиваємо його під водою (адже додавати його будемо разом з шкіркою), а потім нарізаємо тонкими півкільцями. Переправляємо подрібнений цитрусовий до курячих стегон і решти інгредієнтів.

Усі потрібні інгредієнти знаходяться в мисці. Добре чистими руками перемішуємо їх. Залишаємо курячі стегна маринуватися мінімум на 2 години. За цей час можна підготувати мангал і вугілля.

Замаринований шашлик з курячих стегон з лимоном викладаємо на решітку. Поверх стегон можна розкласти цибулю і шматочки лимона.

Смажимо шашлик на решітці 30-35 хвилин, періодично перевертаючи.

Смачний шашлик з курячих стегон готовий! Подаємо його з улюбленим соусом і зеленню. Можна до такого курячого шашлику запропонувати легкий овочевий салат, приготовлений, наприклад, зі свіжих помідорів і огірків. Приємної вам трапези!