Є бажання покуштувати смачні шматочки шашлику, але немає можливості приготувати його на мангалі? Скористайтеся нашим рецептом приготування шашлику з свинини в духовці на шпажках.
Інгредієнти
Свинина – 600 г м’якоть | |
Цибуля ріпчаста – 1 шт. | |
Майонез – 3 ст. л. | |
Оцет столовий – 3 ст. л. 9% | |
Приправа для шалыка – 2 ч. л. | |
Сіль – за смаком |
Для початку замочимо м’ясні шматочки в майонезі, оцет, спеції. Витримаємо шматочки свинини пару годинок, а потім насадим їх на дерев’яні шпажки і запечемо в духовці. До речі, рекомендується дерев’яні шпажки перед насадкою на них м’яса витримати у воді хоча б з півгодини. Подробиці реалізації рецепта – у нас в описі.
Покроковий рецепт
М’якоть свинини нарізаємо на шматочки. Їх рекомендується трохи відбити спеціальним пристосуванням для швидкості маринування. М’ясні шматочки перекладаємо в миску.
Цибулю нарізаємо великими кільцями. Перекладаємо цибульну нарізку в миску до м’яса.
Додаємо майонез, вливаємо столовий оцет. Підсипаємо приправу для шашлику. Солимо.
Інгредієнти перемішуємо. Маринуємо м’ясо з пару годинок.
М’ясні шматочки нанизуємо на шпажки. Шпажки з шашликом викладаємо на форму.
Тушкуємо шашлик в духовці 45-50 хвилин при 200 градусах. Не забуваємо пару раз перевернути шпажки. Приємного апетиту!