Корисний фастфуд
Інгредієнти
свинина 0.5 кг | |
цибуля ріпчаста – 1 шт | |
капуста – пів качана | |
морква – 1 шт | |
цукор – 1 ст. л | |
оцет – 1 ст. л | |
сіль – 1 ч. л | |
майонез – 1 ст. л | |
гірчиця – 1 ст. л | |
кетчуп – 2 ст. л | |
кукурудзяні коржі – 4 шт |
Для любителів фастфуду існує дуже багато різноманітних рецептів. Це і обсмажені гамбургери і незвичайні сендвічі. Я ж полюбила ніжну шаурму в кукурудзяного коржа. Перший раз приготувала її після покупки кукурудзяних тартильий в звичайному супермаркеті. Люблю експериментувати, тому і вирішила купити цей продукт. Не пошкодувала . Ніжне м’ясо з сезонним салатом, маринованою цибулею та різними соусами, загорнуте в ніжну і запашну паляницю,сподобалося і моїм домочадцям.
Покроковий рецепт
Незважаючи на те, що головним інгредієнтом шаурми є м’ясо, її приготування починаємо з овочів. По-перше, це маринування лука. Так як цей процес займає близько пів години, краще почати підготовку саме з нього. Для маринування цибулі потрібно невелику цибулину почистити, нарізати на тонкі півкільця і скласти в глибоку піалу. В неї влити 100 мл води, 1 ст. л. 9 % оцту і додати цукор з сіллю. Злегка пом’яти цибулю в рідини і поставити в холодильник на 15-30 хвилин. Після маринування цибулю висипаємо на сито і злегка промиваємо холодною проточною водою. Цибуля позбудеться свого різкого запаху і смаку і придбає кислинку, яка дуже підходить смаженого м’яса.
Другим важливим інгредієнтом моєї шаурми є салат. Тут варіацій може бути безліч. Все залежить від пори року і регіону. Моя шаурма сьогодні – осіння. Тому самими свіжими овочами зараз є капуста і морква, тільки зібрані з городу. Влітку я кладу в шаурму салат з томатів і огірків. Навесні – це салат з редису з зеленню, а зимою найчастіше використовую корейські салати або соління, капусту , мариновані огірочки і т. п.
Для осіннього салату я беру пів качана білої капусти, шаткую його тонкими пір’ям і змішую з , натертою на дрібній тертці морквою. Салат трохи солю.
Третім кроком у приготуванні ароматною шаурми буде, звичайно, підготовка м’яса. Від того , яке воно буде залежить і кінцевий блюдо. М’ясо повинно бути м’яке, ароматне і соковите. Для цього вибираємо частина свині. Я в таких стравах віддаю перевагу нирковому або шиї. Такі шматочки мають прошарку жиру, вони досить м’які і при швидкій обжарке легко запечатують своїм соки всередині. Отже, обов’язково промиваємо філе під проточною водою. Варто звернути увагу на відсутність дрібних кісточок. Часто , після того як відрубують той чи інший шматочок, на філе залишаються фрагменти роздроблених кісток. Обов’язково видаліть їх. М’ясо треба нарізати на зручні для жування шматочки. Це кубики розміром приблизно 1 на 1 див. Викладаємо кубики на сковороду з розігрітим рослинним маслом. На дуже сильному нагріванні швидко обсмажуємо їх, розмішуючи, приблизно 3-4 хвилини. В кінці приправляємо м’ясо і знімаємо з вогню. Основний інгредієнт готовий.
ну а тепер збираємо шаурму. Беремо кукурудзяну коржик і прогріваємо її на сухій сковороді. Викладаємо на стіл. Змащуємо зверху усіма улюбленими сусамі. Я змащую злегка, тонким шаром. Зверху робимо доріжку з салату, на нього кладемо обсмажене м’ясо, присмачую кетчупом або аджикою, накриваємо маринованою цибулею і звертаємо конвертиком. Відправляємо шаурму на 3 хвилини на гарячу сковороду. Прогріваємо з нижньої сторони. Якщо шаурма розкривається, скріплюємо її шпажкою.
Блюдо готове. Є його, звичайно, не завжди естетично, але смакота варто того. ПРИЄМНОГО АПЕТИТУ!!!!