Інгредієнти.
Приготувати песто з мигдалем. Для цього в чашу закинути листя базиліка, 1 крупно порізаний зубчик часнику, 2 столові ложки мигдалю, 50 мл оливкової олії і щіпку солі. Закрити чашу кришкою, подрібнити.
Ось що у нас повинно вийти. Якщо соус надто густий, можна додати ще пару столових ложок оливкової олії.
Включити духовку (температура повинна бути 180 – 200 градусів).
Свинячий шніцель промити під холодною водою, обсушити.
Від пекарської папери відрізати 2 великих аркуша, так, щоб можна було потім загорнути м’ясо. Зігнути навпіл аркуші. На одну сторону листа покласти м’ясо, з обох сторін посолити за смаком і приправити чорним меленим перцем.
На шніцель зі свинини викласти соус песто, розмазати по всій поверхні.
На соус викласти скибочки нарізаного сиру сулугуні (сулугуні можна замінити будь-яким твердим сиром, але я вам раджу використовувати м’який сир, менш солоний і більш ніжний). Зверху викласти маслини, нарізані колечками.
Накрити м’ясо другою половиною пекарської папери і загорнути все вміст за принципом вареника».
Повторити процедуру з другим свинячий шніцель. (Конвертики з м’ясом можна приготувати заздалегідь, а вже безпосередньо перед приходом гостей запекти в духовці. Це дуже зручно, так як м’ясо не обвітритися, а після запікання буде залишатися довгий час гарячим). Шніцелі в конверті перекласти на деко і запікати вже розігрітій духовці 20 – 25 хвилин (залежно від розмірів шніцелів). При запіканні конверти роздуються і трохи пожовкнуть.
Запечений шніцель в духовці готовий. Зрізаємо за допомогою ножиць верхівку пергаментного аркуша (обережно, всередині гарячий пар!) і подаємо до столу з гарніром. Як гарнір чудово підійде відварний рис або картоплю. Приємного апетиту!