Фарш бажано готувати самостійно, краще, якщо це буде змішаний фарш з яловичини і баранини.
Інгредієнти
баклажани – 3-4 штуки середні за розміром | |
фарш м’ясний – 600 грам | |
томати – 3 штуки середні | |
зелений перець – 4-5 штук перець брати вузький, довгий, стручковий, середньої гостроти | |
часник – 3-4 зубчики | |
ріпчаста цибуля – 1 головка середнього розміру | |
томатна паста – 2 ст ложки | |
оливкова олія – 50 мл | |
вода – 100 мо | |
сіль – за смаком | |
спеції – за смаком чорний мелений перець, орегано, паприка |
Ні один турецький ресторанчик не можливо уявити без цього чудового блюда. Відмінно підходить як для сімейного вечері, так і до святкового столу. Дуже рекомендую спробувати.
Покроковий рецепт
Баклажани промити, нарізати на кружечки і замочити в солоній воді, приблизно на 20 хвилин
На м’ясорубці перекрутити м’ясо з очищеним цибулею, додати сіль і чорний мелений перець. Перемішати.
З фаршу сформувати невеликі котлетки (приблизно 5 см у діаметрі)
Помідори нарізати на невеликі часточки.
Змішати томатну пасту, воду, оливкова олія, натертий на дрібній тертці часник і спеції (на ваш смак) і довести до кипіння на повільному вогні.
Нарізані баклажани обсушити чистим рушником. У форму для запікання покласти шарами баклажани, котлетки і часточки помідорів. Зверху прикрасити зеленим перцем і залити блюдо томатним соусом. Готувати в духовці приблизно 40 хвилин.