Каннеллоні з фаршем

Каннеллоні з фаршем – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Існує безліч різних начинок для каннеллоні: овочевих, м’ясних, грибних. Сьогодні викладаю рецепт каннеллоні з фаршем. Фаршировані макарони під соусом виходять надзвичайно смачними!

Інгредієнти

Фарш – 500 г (яловичина-свинина)
Каннеллоні – 250 г (великі трубчасті макарони)
Сир – 150 г
Сіль – за смаком
Мелений чорний перець – за смаком
Рослинне масло – 1 – 2 ст. л.
Часник – 1 зубчик
Помідори – 3 шт.
Ріпчаста цибуля – 1 головка
Для соусу Бешамель:
Молоко – 2 склянки
Вершкове масло – 3 ст. л.
Борошно – 3 ст. л.
Суміш перців – за смаком
Сіль – за смаком

Як приготувати Каннеллоні з фаршем

Каннеллоні – це італійська паста (макарони) у вигляді трубочок діаметром приблизно 2-3 см і довжиною близько 10 див. Є й інша назва — маникотти, це майже одне і те ж. Їх фарширують начинкою. Я приготувала з соусом Бешамель. А ще дуже смачно з соусом на основі томатів, як-небудь обов’язково приготую! Каннеллоні можна приготувати і на плиті в сковороді. Але соус повинен бути не такий густий.
Потрібно постійно стежити за рівнем рідини в сковороді, щоб каннеллоні не приставали до дна. Тушкувати під кришкою.

Покроковий рецепт

Начинка для каннеллоні

Начинка для каннеллоні:
Помідори очистити від шкірки. Нарізати кубиками.
Цибулю і часник почистити. Дрібно порубати.

На розігрітій рослинній олії обсмажити цибулю до прозорості. Додати часник, потім помідори. Гасити 3-5 хвилин. Додати фарш, добре перемішати тушкувати 7 хвилин. Остудити.

Приготування соусу Бешамель: у сковорідці з товстим дном і обсмажити борошно до блідо-коричневого кольору.

Потім додати масло і молоко.
Варити до загустіння, постійно помішуючи.

Фаршировані макарони

Поки готується соус каннеллоні заповнити начинкою. Не кладіть занадто багато начинки, так як при запіканні трубочки можуть потріскатися і втратять свій зовнішній вигляд.

Підготувати сир, попередньо натерши його на тертці.

У велику жаростійкий посуд вилити половину раніше приготовленого соусу. Викласти каннеллоні. Зверху полити соусом.

Випікати в духовці із закритою кришкою (або фольгою) при температурі 180` З 30-40 хвилин.

Потім посипати натертим раніше сиром (за бажанням) зеленню. Випікати поки сир не підрум’яниться (вже без кришки).

Подавати порційно гарячим. Насолоджуйтесь! Приємного апетиту!