Рис зі свининою на сковороді

Пропонуємо вам приготувати на сковороді рис, який доповнено обсмаженими шматочками свинини і подрібненими овочами. Таке блюдо оцінять господині, яким катастрофічно не вистачає часу на готування.

Інгредієнти

Свинина – 400 г м’якоть
Масло раститлеьное – 5 ст. ложок
Морква – 1 штука
Цибуля – 1 штука
Перець болгарський – 1 штука
Рис – 1 склянка
Сіль – за смаком

Як приготувати Рис зі свининою на сковороді

У запропонованому рецепті одним з основних інгредієнтів є рис. Можна використовувати рис будь-якої форми: круглий або длинозернистый. Особливої ролі форма в готовому страві не грає. Рис, як відомо, чудово сусідить з м’ясними продуктами. Що вже говорити про популярні рецепти плову! До речі, наше пропоноване блюдо схоже за принципом готування з пловом.

М’ясний інгредієнт у нашому рецепті – це м’якоть свинини. Спочатку свинина подрібнюється, а потім обсмажується на сковороді. Рис і свинина в страві доповнені морквою, цибулею, солодким болгарським перчиком. З спецій в рецепті використовується тільки сіль, але можна взяти за бажанням і інші приправи або спеції. Як вже було заявлено, рис зі свининою готується на сковороді. Слід взяти глибоку сковороду. Подробиці кожного кулінарного кроку описані в нижчеподаному рецепті. Бажаємо успіхів у готуванні!

Покроковий рецепт

Розморожену м’якоть свинини нарізаємо на середнього розміру смужки. Можна подрібнити м’ясо кубиками. На сковороду вливаємо олію. Перш, ніж викласти на сковороду нарізку з свинини, чекаємо, поки масло оптимально нагріється. У гаряче масло перекладаємо м’ясні шматочки. На помірному вогні підсмажуємо їх до легкої рум’яної скоринки.

Поки свинячі шматочки підсмажуються, очищаємо овочі. Морквину для рису зі свининою нарізаємо тонкою соломкою. Можна і натерти морквину. Очищений ріпчаста цибуля дрібно рубаємо. Інгредієнти подрібнені переправляємо на сковороду до підсмажених шматочків м’яса.

Дивіться також:  Долма в мультиварці

Очищений від насіннєвої коробочки солодкий болгарський перець нарізаємо на маленькі смужки. Перекладаємо перчик до інгредієнтів на сковороду. Перемішуємо. Тушкуємо свинину з овочами хвилин 5-7, зменшивши вогонь.

Рис промиваємо, перекладаємо на сковороду до м’яса і овочів.

Інгредієнти на сковороді заливаємо кип’яченою водою. Вода повинна покрити рис на 2 см вище.

Не забуваємо приправити інгредієнти сіллю на своє уподобання. Накриваємо Сковороду кришкою. Варимо рис зі свининою та овочами на сковороді 20-25 хвилин до повної готовності рису і м’яса. В процесі пару раз інгредієнти перемішуємо.

Смачний рис зі свининою на сковороді готовий! Подачу готової страви можна урізноманітнити свіжою зеленню.

Приємної вам трапези!