Буженина в винно-гранатовому маринаді

Запечене м’ясо можна подавати як закуску, тонко нарізавши або ж порційно кожному гостю, разом з гарніром.

Інгредієнти

Свиняча шийка – близько 2-х кг
Вино біле сухе – 200 мл
Гранатовий сік – 100 мл
Мускатний горіх – 1 ч. л.
Коріандр – 2 ст. л.
Мелений чорний перець – 0,5 ч. л.
Часник – 5-6 зуб.
Сіль – 1,5 ст. л.

Як приготувати Буженина в винно-гранатовому маринаді

Буженина – це великий шматок свинини, запечений цілком. У даному рецепті, завдяки гранатовому маринаду буженина виходить соковитою і ароматною. Дуже хороший рецепт, так як можна приготувати м’ясо заздалегідь (якщо це закуска) або під час перекусу гостей (якщо страва йде в якості основного).

Покроковий рецепт

Приготувати маринад: вино, гранатовий сік, мускатний горіх, коріандр, подрібнений часник, сіль і перець змішати в глибокій мисці.

Замочити в маринаді м’ясо (промите, обсушенное) на 6-8 годин. Свинячу шийку періодично перевертати.

М’ясо перекласти з маринаду в рукав для запікання, зав’язати. Поставити запікати в розігрітій до 200 С духовці 1-1,5 години.

Пакет акуратно (не обожгитесь) розрізати зверху, запікати ще 15-20 хвилин до утворення рум’яної скоринки. Готовність м’яса можна перевірити, проткнув його ножем, якщо витікає прозорий сік, буженина готова.

Подавати до столу.

Приємного апетиту!

Дивіться також:  Яловичий стейк-антрекот на сковороді