Напередодні осені багато господинь не можуть придумати, що б приготувати із слив. Всі добряче набридло. Пропоную спробувати зварити на зиму шоколадне варення з слив. Даний зимовий ласощі!
Інгредієнти
сливи без кісточок – 4 кг | |
цукор – 2 кг | |
какао – 10 стіл.ложок | |
ванільний цукор – 2 пакетика |
Наприкінці літа в садах дозріває зливу, один з небагатьох фруктів, яких в сезон багато не з’їсти. І щоб не шкодувати про це взимку, потрібно зварити сливове варення, та не просте, а шоколадне. Це буде смачне ласощі до чаю, таким варенням можна промазати коржі для торта, полити морозиво.
Покроковий рецепт
Стигла слива миється, очищається від кісточок. Обов’язково зважується, щоб не помилитися з кількістю цукру. Поміщається в алюмінієвий таз.
Поверх сливи насипається половина від усієї кількості цукрового піску. Таз акуратно струшується, щоб кожна ягідка була покрита цукром.
Залишається на 4 години, щоб утворився сливовий фруктовий сироп.
Коли ягоди будуть плавати в солодкому сиропі, таз ставлять на вогонь, маса доводиться до кипіння, додається цукор, що залишився і какао.
Варення вариться 1 годину, періодично помішується, щоб не підгоряло.
За хвилину до вимкнення вогню в варення насипається ванільний цукор, добре розмішати.
Розливається в сухі стерильні банки, які обов’язково закочуються залізною кришкою.
Варення зберігається при кімнатній температурі.